recept

Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da je od gotovih kora: Čokoladna MIKADO torta koja se ne peče i sprema se lako

Isprobajte recept za čokoladnu tortu s rozen korama, bez pečenja i brzo spremnu

mikado torta s gotovim korama je idealan letnji desertfoto: Lilit Yavruyan/Shutterstock

Ako ne volite da pečete torte po vrućinama, isprobajte recept za ovaj fenomenalan kolač.

 

Fil se kuva, ali brzo, a ukus je fenomenalan.

 

Uz to, koriste se gotove rozen-kore, pa to znatno ubrzava proces.

 

Nije zanemarljivo ni to što su sastojci prilično pristupačni i većina ih ima u svojoj kuhinji.

 

Sastojci:

 

  • pakovanje rozen kora
  • 3 žumanca
  • 250 gr šećera
  • 100 ml mleka
  • 150 gr mleka u prahu
  • 250 gr putera
  • 50 gr čokolade
  • 4 kašike kakaoa

 

Priprema:

  1. Umutite žumanca i šećer.
  2. Naizmenično dodajte mleko u prahu i mleko, pa mutite da bude ujednačeno.
  3. Kroz sito dodajte kakao, pa nastavite da mutite.Dodajte kakao prah kroz sito i mutite da se potpuno sjedini sa masom.
  4. Kuvajte na pari sve dok se krem ne zgusne, uz neprestano mešanje, ali ne sme da skroz proključa. 
  5. Umutite puter penasto, pa polako dodajte kuvani čokoladni krem.
  6. Filujte rozen kore, namažite tortu kremom sa strane i odozgo, pa pospite rendanom čokoladom.

Bonus video

Napoleon torta: