Isprobajte recept za čokoladnu tortu s rozen korama, bez pečenja i brzo spremnu
Ako ne volite da pečete torte po vrućinama, isprobajte recept za ovaj fenomenalan kolač.
Fil se kuva, ali brzo, a ukus je fenomenalan.
Uz to, koriste se gotove rozen-kore, pa to znatno ubrzava proces.
Nije zanemarljivo ni to što su sastojci prilično pristupačni i većina ih ima u svojoj kuhinji.
Sastojci:
- pakovanje rozen kora
- 3 žumanca
- 250 gr šećera
- 100 ml mleka
- 150 gr mleka u prahu
- 250 gr putera
- 50 gr čokolade
- 4 kašike kakaoa
Priprema:
- Umutite žumanca i šećer.
- Naizmenično dodajte mleko u prahu i mleko, pa mutite da bude ujednačeno.
- Kroz sito dodajte kakao, pa nastavite da mutite.Dodajte kakao prah kroz sito i mutite da se potpuno sjedini sa masom.
- Kuvajte na pari sve dok se krem ne zgusne, uz neprestano mešanje, ali ne sme da skroz proključa.
- Umutite puter penasto, pa polako dodajte kuvani čokoladni krem.
- Filujte rozen kore, namažite tortu kremom sa strane i odozgo, pa pospite rendanom čokoladom.
Bonus video
Napoleon torta:
( Glossy )