(recept)

Ne peče se, gotova je za 20 minuta, a ukus je — MAGIJA! Torta BELI ANĐEO je poslastica koju morate imati u svom kuvaru

0

Ako vam je potrebna raskošna torta, a ne želite da pečete kore i provedete sate u kuhinji, veličanstvena torta Beli anđeo je pravi izbor.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Kada govorimo o tortama za posebne prilike, koje obiluju sastojcima, velike su, bogatog i punog ukusa, obično se one pripremaju dugo i zahtevaju pečenje više kora i pripremu više filova.


To, međutim, ne mora da bude slučaj, jer veličanstvena torta Beli anđeo pruža sve što mnogo komplikovaniji slatkiši, ali se priprema vrlo lako. Sve što vam je potrebno jesu rozen kore i malo truda da bi se ova kremasta poslastica ubrzo našla na vašem dezertnom tanjiru.

 

Sastojci:


1 pakovanje kora za rozen tortu
1 litar mleka
500 grama šlaga
150 grama šećera
4 čaše kisele pavlake
250 grama margarina
4 kesice pudinga od vanile
200 grama bele čokolade
130 grama putera
100 grama mleka u prahu


Priprema


Prvi fil


Skuvajte mleko sa šećerom, a u odvojenoj posudi u malo hladnog mleka razmutite puding. Potom dodajte mleku u šerpi, skuvajte puding, pa dodajte 100 grama izlomljene bele čokolade i mešajte dok se čokolada ne otopi.
Ostavite da se hladi, pa sjedinite s puterom, margarinom i mlekom u prahu. Nakon toga, preostalih 100 grama čokolade izlomite na manje komade i dodajte u fil i sve dobro promešajte.


Drugi fil


Umutite šlag s vodom, pa dodajte kiselu pavlaku, pa mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.


Ređanje


Premažite jednu gotovu koru filom od pudinga, pa onda i filom od šlaga, pa nežno pritisnute drugu koru i tako ređajte dok ne utrošite sav materijal.
Poslednja kora treba da bude premazana šlagom.


Za dekoraciju možete posuti listiće badema, rendanu belu čokoladu, mlevene orahe...


Staviti u frižider da se stegne.

 

 

makonda-tracker