OD SAMO PAR SASTOJAKA

Bez pšeničnog brašna, mleka, jogurta, praška za pecivo... Zdrava BRZA proja koju možete jesti i na dijeti (RECEPT)

Ako želite da pojedete zdrav obrok bez pšeničnog brašna, isprobajte recept za zdravu proju s tikvicama koju vole i deca i odrasli

proja s tikvicama idealan je obrok za doručak ili večeru s kiselim mleko, paradajzom...foto: Jerome.Romme/Shutterstock

Ko još ne voli proju?

 

Bilo da je jedete samostalno ili s raznim dodacima, proja je mnogima omiljena na meniju, bilo kao dodatak ručku ili doručak, večera, uz kiselo mleko, jogurt, neko povrće... U svakom slučaju, s njom greške nema!

 

Međutim, mnogi se oslanjaju i na nešto zdravije recepte za proju, s adekvatnom zamenom za belo, pšenično brašno. U takvom receptu, kao glavni sastojak možete koristiti univerzalan letnji sastojak za raznorazna slatka i slana jela.

 

Naravno, u pitanju su tikvice!

 

Za proju s tikvicama ne treba vam ništa drugo do par sastojaka, a onda samo ostaje da sačekate da se ispeče...

 

Sastojci:

 

  • 6 jaja
  • 600 grama oceđenih i izrendanih tikvica (oko 3 tikvice srednje veličine)
  • 200 grama kukuruznog brašna
  • 3 kašičice soli
  • 3 kašike ulja

 

Priprema:

  1. Tikvice izrendajte, ocedite od vode.
  2. Jaja izlupajte, pomešajte sa solju, pa dodajte tikvicama.
  3. Dodajte brašno i ulje.
  4. Izlijte u pleh obložen pek-papirom.
  5. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko sat vremena (ili kraće, u zavisnosti od rerne). Proverite da li je pečena ubadanjem čačkalice; ako izađe čista, proja je gotova.

Bonus video

Jaje na oko s feta sirom: