preukusno

Zasitan ručak BEZ MESA koji ćete spremati jednom nedeljno: GULAŠ sa PEČURKAMA koji se topi pod nepcima (RECEPT)

0

Posni gulaš kome jedan sastojak daje poseban ukus.

Kako napraviti preukusan posni gulaš?
Kako napraviti preukusan posni gulaš?foto: Shutterstock/AS Foodstudio

Ukoliko postite ili jednostavno želite da predahnete od jela sa mesom, a volite gulaš, preporučujemo vam da isprobate ovaj recept za posni gulaš sa pečurkama.

 

Iako će vam trebati možda malo više vremena da se sve lepo ukrčka, verujte nam da ćete uživati u krajnjem proizvodu.

Sastojci:

 

  • 400 gr šampinjona
  • 1 struk praziluka
  • 1 ljubičasti luk
  • 1 paradajz
  • 2 sveže paprike
  • 1 sveža ljuta papričica - po ukusu
  • 100 ml pasiranog paradajza
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika aleve paprike
  • 80 ml vode
  • 1 kašičica brašna
  • suvi biljni začin
  • biber

 

Priprema: 

 

Ljubičasti luk iseći na kockice, pa dodati praziluk isečen na krugove. Preliti sa malo vode, poklopiti i pustite da se krčka na tihoj temperaturi. 

 

Kada luk omekša, dodati ljuti i svežu papriku (iseckanu) i promešati.

 

Potom ubaciti i oljušćen paradajz iseckan na kockice, a onda sipati pasirani paradajz.

 

Dodati začine po ukusu.

 

Ostaviti da se krčka 10ak minuta, pa dodati šampinjone isečene na listiće, a u tom trenutku ubaciti i sitno iseckani beli luk. 

 

Ostaviti da se kuva dok pečurke ne omekšaju. Potom u 80 ml vode razmutiti jednu kašičicu brašna, pa preliti preko gulaša. 

 

Promešati i posuti sa alevom paprikom. Krčkati još 2-3 minuta, potom skloniti sa vatre.

 

Možete da služite sa pireom, pirinčem ili testeninom, po želji.

 

BONUS VIDEO

 

PUNJENE PEČURKE KOJE SU PERFEKTNE ZA LETNJE DANE! Glumci kuvaju na Kurir TV: Pogledajte ocene žirija

 

 

 

 

makonda-tracker