mekana & slasna

Pravi se za 5 minuta – za doručak, ručak ili večeru! Sočna PITA IZ TIGANJA puna mekanog fila koji se topi u ustima

0

Domaće pecivo koje se priprema brzo i jednostavno, od samo nekoliko sastojaka, savršen je izbor za bilo koji obrok, a uz jogurt je božanstveno

sočna pita iz tiganja punjena kačkavaljem i šunkom
sočna pita iz tiganja punjena kačkavaljem i šunkomfoto: gnamgnam/youtube/printscreen

Ako više nemate ideju šta biste mogli da pravite za jelo, ovaj predlog bi mogao da vam se dopadne.

 

Sočna domaća pita s nadevom od šunke i kačkavalja za koju vam ne treba rerna je vrlo zgodna za letnje dane jer se priprema na brzinu, a možete da je servirate za bilo koji obrok.

 

Ona je ukusna, zasitna i izdašna, a potrebno vam je svega nekoliko sastojaka i minuta.

 

Sastojci:

 

  • 5 krompira srednje veličine
  • 100 grama maslaca
  • 100 grama brašna
  • 2 jajeta
  • 400 grama kačkavalja
  • 400 grama šunke
  • so i biber po ukusu
  • malo ulja

 

Priprema

  1. Skuvajte krompir (s korom), pa ga potom očistite i napravite pire.
  2. Dodajte mu maslac i jaja, pa začinite po ukusu i sve lepo sjedinite.
  3. Kad se smesa zgusne, dodajte i brašno kako biste umesili čvršće testo. Ako se lepi za prste, dodajte još brašna.
  4. Podmažite uljem tiganj, pa stavite da se greje.
  5. Odvojte polovinu testa, pa razvucite po dnu zagrejanog tiganja.
  6. Preko toga poređajte rendani kačkavalj i šunku.
  7. Na vrhu stavite ravnomerno ostatak testa.
  8. Trebalo bi da se peče najmanje 4-5 minuta na srednjoj do jakoj vatri, a potom da se okrene kao palačinka i peče s druge strane dok fino ne porumeni.

VIDEO TUTORIJAL

 

BONUS VIDEO

Jaja na oko sa feta sirom

 

makonda-tracker