posna varijanta

Mekana i vazdušasta poslastica BEZ MLEKA I JAJA: Recept za PALAČINKE koji ćete spremati jednom nedeljno

0

Recept za posne palačinke.

Posne palačinke mogu da budu podjednako ukusno kao i mrsna verzija.
Posne palačinke mogu da budu podjednako ukusno kao i mrsna verzija.foto: AS Foodstudio/Shutterstock

Ukoliko postite ili iz nekog drugog razloga ne jedete mlečne prozvode, onda je ovaj recept za posne palačinke najbolji za vas.

 

Osim što se brzo i lako prave, ove palačinke su podjednako mekane i vazdušaste kao i "mrsna" verzija.

 

Sastojci:

 

  • 300 gr brašna
  • 500 ml kisele vode
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1/2 kesice sode bikarbone
  • 1 šoljica ulja
  • prstohvat soli
  • malo ulja za podmazivanje tiganja

Priprema:

 

U činiji pomešati brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i na kraju dodati kiselu vodu, ulje i so.

 

Sve sastojke sjediniti mikserom.

 

Za to vreme zagrejati tiganj na jakoj vatri i nauljiti ga. 

 

Peći palačinke po otprilike pola minuta sa jedne i druge strane. 

 

Postupak ponavljati dok ne potrošite smesu iz činije.

 

Dobijene palačinke mazati sa džemom ili posnim kremom.

 

BONUS VIDEO

 

Ruske palačinke sa slaninom i pavlakom - niko im ne može odoleti

 

 

 

makonda-tracker