recept

Poznati sastojci uz malo drugačiju pripremu: Brzinske tikvice iz rerne u novom ruhu koje će vam postati OMILJENI RUČAK

Isprobajte ručak s tikvicama koji je gotov doslovno dok ste trepnuli!

tikvice iz rerne spremaju se brzo i jeftine su, te su zato mnogima omiljen ručakfoto: Elena Shashkina/Shutterstock

Iskoristite tikvice dok im je još sezona, ako ne planirate da ih zamrznete, kako biste napravili ručak od najobičnijih sastojaka, ali po malo drukčijem receptu.

 

Ne samo što je preukusno i jeftino, pravi se krajnje jednostavno, pa ga možete jesti maltene svaki dan dok i dalje ima aktuelnih tikvica.

 

Možete jesti za ručak, ali i za večeru, a sigurno je da ćete uživati u punom ukusu!

 

Sastojci:

 

  • 3 srednje tikvice
  • 2 jaja
  • 2 supene kašike brašna
  • 150g sira
  • pola veze sveže mirođije
  • šaka rendanog kačkavalja
  • so i biber po ukusu

 

 

pospite tikvice kačkavaljem i garantovano ćete uživati u rapsodiji ukusafoto: nada54/Shutterstock

Priprema:

  1. Tikvice oljuštite i rendajte na najkrupnijem delu rendeta. 
  2. Jaja umutite s brašnom.
  3. Sir namrvite.
  4. Sve sastojke pomešajte i dodajte im mirođiju, so i biber.
  5. Sipajte u namašćen i pobrašnjen pleh.
  6. Pecite na 180-200 stepeni dok ne porumeni.
  7. Pospite kačkavaljem i vratite na još 5-6 minuta.

Bonus video

Rolnice od tikvica: