Predstavljamo vam recept za vegansku poslasticu čija se kora ne peče, a ukus je očaravajući
Veganska kuhinja dala nam je mnogo interesantnih recepata koji se koriste u danima posta, a i ako samo pazite na svoje zdravlje i želite da izbegnete sastojke od kravljeg mleka, slatkiše s mnogo jaja itd.
Ovaj čokoladni kolač je potpuno presan, za njegovu pripremu vam ne treba šporet jer se kora ne peče, a ne morate mu dodavati čak ni šećer.
Tajna je u urmama, vrlo slatkoj voćki bogatog ukusa, koja se kombinuje s kokosovim brašnom, čokoladom i kokosovim mlekom, a rezultat je nestvaran.
Sastojci
Za koru:
- 200 grama urmi
- 250 grama kokosovog brašna
Za fil:
- 200 grama posne crne čokolade
- 400 ml kokosovog mleka
Priprema
- Ostavite konzervu kokosovog mleka da prenoći u frižideru kako bi se masnoća spustila na dno, odnosno da bi se tečnost odvojila.
- Sutradan očistite urme, pa ih prelijte vrelom vodom. Ostavite desetak minuta da omekšaju, pa ih ocedite i stavite u blender.
- Blendajte neko vreme, pa dodajte kokosovo brašno i sve dobro promešajte.
- Mesite tu smesu rukom i po potrebi dodajte još kokosovog brašna dok ne dobijete fino testo za koru.
- Zatim ovu mešavinu utisnite na dno kalupa za torte, obloženog pek-papirom (papir stavite i na unutrašnje zidove obruča).
- Stavite u frižider na najmanje pola sata.
- Pažljivo otvorite konzervu kokosovog mleka, pa prospite tečnost (možete je ostaviti sa strane za nešto drugo).
- Kokosovo mleko zagrejte na pari, pa u njega izlomite čokoladu i mešajte dok se ne otopi i ne dobijete homogenu smesu.
- Ostavite da se prohladi, pa time prelijte koru.
- Po želji ukrasite kokosovim brašnom mlevenim posnim keksom, bobičastim voćem itd.
BONUS VIDEO POSNA TRPEZA MOŽE DA BUDE PREUKUSNA Domaćice iz Srema imaju fenomenalne recepte
( Glossy )