recept

Ljubitelji kokosa, ovo je vaš NOVI OMILJENI slatkiš: Turski KEŠKUL, ukusna poslastica koja se pravi lakše od pudinga

Isprobajte recept za preukusni keškul, turski puding koji se pravi za tren oka.

preukusni keškul pravi se za tili čas od običnih sastojakafoto: Esin Deniz/Shutterstock

Turske poslastice su nadaleko poznate i svima nam je jasno kakvi su oni majstori kada su slatkiši u pitanju.

 

Glavna asocijacija je preukusna i sočna baklava, ali Turci imaju i manje komplikovane recepte za koje vam ne treba ni mnogo vremena, ni energije, ali ni previše skupih sastojaka.

 

Keškul je čuveni turski dezert koji se sprema lako i brzo, a ukusom podseća na kokos kuglice.

 

Sastojci:

 

  • 500ml hladnog mleka
  • 40g kokosa
  • 60g brašna
  • 80g šećera
  • kesica vanilin šećera
  • kašika maslaca

 

Priprema:

  1. U malo veću šerpu sipajte mleko, kokos, šećer, vanilin šećer i postepeno dodajte brašno dok sve mutite mikserom.
  2. Dobijenu smesu stavite na šporet i mešajte dok ne provri. Kada proključa, dodajte maslac, pa nastavite sve zajedno da mešate dok se maslac ne otopi.
  3. Dobijenu smesu sipajte u četiri manje posudice, prekrijte ih providnom folijom i ostavite u frižideru da se ohlade.
  4. Poslasticu možete posuti sitno iseckanim pistaćima, kokosom ili lešnicima, po ukusu. 
  5. Prijatno!

 

Bonus video

Domaći puding s voćem: