neodoljive

Spolja hrskave, unutra mekane i sočne: Punjene pileće rolnice sa tikvicama zbog kojih će i komšije doći na ručak

I ovakvi, teški trenuci, čine život 

foto: Shutterstock / Fotosr52

Ideja za ručak nikad dosta, a tokom leta, kad je napolju vrućina, često nam se ne jede ništa teško. Idealan izbor u tom trenutku je neko zasitno, a lagano jelo

 

Belo meso, tikvice i kačkavalj, i već se javlja glad u stomaku. Kad tome dodate još neki začin i svežu salatu, ma nema boljeg obroka.

 

Donosimo vam recept za kojim lude i stari i mladi, obrok koji se brzo sprema, a čini da u njemu uživate svim čulima.

 

 

Sastojci:

 

  • 1 kg pilećeg belog mesa

 

Punjenje:

 

  • 300 g rendanih tikvica
  • 300 g topljenog krem sira u trouglove
  • 100 g parmezana

 

Za paniranje:

 

  • Brašno
  • Mrvice
  • Jaja

 

Prilog:

 

  • 1 kg mladog krompira
  • 150 g putera
  • Sol, biber, mešavina začina, svež peršun

 

Rolnice od belog mesa sa tikvicama foto: Profimedia

 

Priprema:


Operite i narendajte tikvice. Posolite ih i ostavite na stranu da puste višak tečnosti.


Piletinu isecite na šnicle, malo izlupajte i stavite so i začine po meri. Stavite u frižider dok završite fil. Tikvice dobro ocedite, a trouglove sira viljuškom izmešajte u kompaktnu smesu. Dodajte parmezan i sve dobro promešajte. Po želji posolite i pobiberite.


Na pileći odrezak stavite kašiku fila i pažljivo urolajte. Po potrebi krajeve pričvrstiti čačkalicom da fil ne bi iscurio.


Uvaljajte kiflice u brašno, jaja i prezle i pržite na dobro zagrejanom ulju do zlatne boje.


Pripremite prilog. Krompir isecite na manje komade i skuvajte do pola u slanoj vodi. Završite u tiganju sa zagrejanim puterom i na kraju pospite svežim peršunom.


Savet: Za zdraviju verziju pohanog rolat pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

 

Bonus video:

 

Kako se pravi noazet?