isprobajte

Uštipci od tikvica gotovi za 10 minuta: Kašikare BEZ TRUNKE ULJA i prženja po proverenom receptu koji svima uspeva

Savršeno za doručak, ručak, večeru, ma za sve prilike 

Recept za uštipke, kašikare bez ulja i prženja foto: Shutterstock / Phant

Ukusna i zastitna, tikvica je kraljica svake letnje trpeze. Ona ima mali broj kalorija, a ako je spremite pametno, može da bude vaš saveznik u mršavljenju.

 

Tikvice se mogu spremiti na mnogo načina, a pohovanje je jedan od njih. Ipak, to nije baš najsjajnije rešenje, jer jaja i brašno upiju mnogo masnoće i one postaju viskokokalorične.

 

Upravo zbog toga smo se potrudili da nađemo starinski recept za pripremu bakinih kašikara, omiljenog jela od tikvica, koje se sprema u rerni, bez ulja i nezdravog prženja. 

 

 

Pa da pređemo na recept:

 

Potrebno je:

 

  • 3 srednje tikvice
  • 3 jaja
  • oko 200 g brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • malo soli

 

Kašikare od tikvica foto: Shutterstock / Irina Rostokina

 

Priprema:

 

Tikvice oljuštite pa izrendajte na krupnije rende. Ukoliko imate vremena najbolje je da ih posolite i ostavite malo da odstoje kako bi otpustile vodu. Zatim ih rukom ocedite i u njih dodajte 2 umućena jajeta.

 

Nakon jaja dodajte postepeno brašno, u koje ste umešali pola kesice praška za pecivo. U zavisnosti od toga koliko tikvica imate biće vam potrebno između 200 i 250 grama brašna.

 

U pleh stavite pek papir, i ređajte po jednu kašiku na njega oblikujući uštipke. Pecite na 220 stepeni 10 minuta. 

 

Uživajte u obroku koji je zdrav i veoma ukusan. 

 

Kako da napravite ukusne tikvice na drugačiji način pogledajte u videu.

 

Bonus video: