obožavaćete ga!

Bez šećera, mleka, čokolade... Niskokalorični DOMAĆI SLADOLED kremastiji od bilo kog kupovnog (RECEPT)

0

Predstavljamo vam superbrzi recept za sladoled od tikvice kom ćete se vraćati svakog leta

Čokoladni sladoled od tikvice
Čokoladni sladoled od tikvicefoto: Liliya Kandrashevich/Shutterstock

Tikvice možemo da upotrebimo na bezbroj načina, ali jeste li znali da ih možete upotrebiti i za pripremu najlepšeg domaćeg sladoleda?


Ovo povrće odlična je baza za kremaste poslastice, a mi vam predstavljamo jednostavan veganski recept uz koji ćete se zasladiti i rashladiti za tili čas.


Uz to, ono je niskokalorično, obiluje vlaknima i hranljivim materijama i odlično se kombinuje sa svim sastojcima!


Kako se pravi sladoled od tikvica?


Sastojci:

 

  • ½ tikvice srednje veličine
  • 1 kašika biljnog mleka po ukusu (pirinčano, bademovo, ovseno...)
  • 2 kašike kakao praha
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

 

Priprema

  1. Oljuštite i iseckajte tikvice na kolutove, pa ih stavite u zamrzivač na četiri sata.
  2. Pomešajte tikvice, bademovo mleko, kakao prah i ekstrakt vanile u blenderu i blendajte dok ne dobijete kremastu teksturu.
  3. Po potrebi dodajte još jednu kašiku biljnog napitka.
  4. Možete služiti odmah, a možete vratiti u zamrzivač, gde može da stoji dve nedelje.


 

makonda-tracker