Predstavljamo vam superbrzi recept za sladoled od tikvice kom ćete se vraćati svakog leta
![Čokoladni sladoled od tikvice](/data/images/2023/07/17/10/367300_cokoladnisladoledodtikvicashutterstock-388126858_ff.jpg?ver=1689582945)
Tikvice možemo da upotrebimo na bezbroj načina, ali jeste li znali da ih možete upotrebiti i za pripremu najlepšeg domaćeg sladoleda?
Ovo povrće odlična je baza za kremaste poslastice, a mi vam predstavljamo jednostavan veganski recept uz koji ćete se zasladiti i rashladiti za tili čas.
Uz to, ono je niskokalorično, obiluje vlaknima i hranljivim materijama i odlično se kombinuje sa svim sastojcima!
Kako se pravi sladoled od tikvica?
Sastojci:
- ½ tikvice srednje veličine
- 1 kašika biljnog mleka po ukusu (pirinčano, bademovo, ovseno...)
- 2 kašike kakao praha
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema
- Oljuštite i iseckajte tikvice na kolutove, pa ih stavite u zamrzivač na četiri sata.
- Pomešajte tikvice, bademovo mleko, kakao prah i ekstrakt vanile u blenderu i blendajte dok ne dobijete kremastu teksturu.
- Po potrebi dodajte još jednu kašiku biljnog napitka.
- Možete služiti odmah, a možete vratiti u zamrzivač, gde može da stoji dve nedelje.
( Glossy )