Priprema traje nekoliko minuta, a rezultat je božanstven i jeftin ručak kome ćete se vraćati svakog leta.
Gosti su vam se najavili u poslednjem trenutku? Želite kvalitetan i izdašan ručak, ali vam se po vrelom letnjem danu ne stoji dugo pored šporeta? Iskoristili biste sezonu u kojoj su tikvice najjeftinije za eksperimentisanje s ovim hranljivim povrćem?
Italijanske rolnice od tikvica sigurno će vas oduševiti u bilo kom od ovih slučajeva!
Popularni tiktokeri Vitorio i Gabrijelina podelili su nedavno recept koji je vrlo brzo preplavio društvene mreže, a u pitanju je jelo od tikvica koje se pravi na brzinu i ima božanstven ukus. Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka i malo vremena, a uživaćete u svakom zalogaju.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 120 grama pršute
- 100 grama sira
- prezla
- parmezan
- ulje, so i biber
Priprema
- Isecite tikvice po dužini na tanke kriške.
- Pomešajte prezlu i parmezan, a u odvojenu posudu sipajte ulje, so i biber.
- Tanku krišku tikvice najpre umočite u začinjeno ulje, zatim u mešavinu s prezlom, pa na nju stavite listić kačkavalja po ukusu, list pršute i lepo urolajte.
- Ređajte ove "ružice" od tikvica po podmazanoj vatrostalnoj posudi.
- Pecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
BONUS VIDEO - Lazanje od tikvica
Ukoliko obožavate lagana letnja jela od tikvica, obavezno pogledajte i ovaj recept. Nećete se pokajati!