Poslastica koja će vas zasladiti i ohladiti.
Čizkejk je savršen spoj sira i voća, kao i mlevenog keksa. Postoji bezbroj varijanti u kojima može da se priprema, a za danas smo pripremili recept za čizkejk sa breskvama.
Za njegovu pripremu nije potrebno mnogo vremena niti previše stajanja pored šporeta, a krajnji rezultat je osvežavajuća i kremasta poslastica koja će vas rashladiti u ovim toplim danima.
Sastojci:
Za koru:
- 300 gr mlevenog keksa
- 100 gr rastopljenog maslaca/margarina
- 100 ml mleka
- 100 gr šećera u prahu
Za prvi fil
- 1/2 l slatke pavlake
- 400 gr grčkog jogurta
- 200 gr šećera u prahu
- 1 kesica želatina u prahu
- 500 gr breskvi
Za drugi fil:
- 400 gr breskvi
- 300 ml vode
- 150 gr šećera u kristalu
- 1 kesica želatina u prahu
Priprema
Napravite prvo koru tako što ćete pomešati keks i šećer u prahu. Potom ubaciti rastopljeni maslac ili margarin i mleko.
Sjediniti sve sastojke, pa rasporediti smesu u podmazan kalup. Kašikom izravnajte koru.
Potom u posudu sipajte slatku pavlaku i umutite dok postepeno dodajete šećer u prahu. Nemojte da je umutite previše,treba da ostane penasta.
U nju ubacite grčki jogurt i sjedinite dobro. Pripremiti želatin, pa ga dodati u fil i umutiti.
Breskve iseckati na kockice (ne morate da ih ljuštite), dodajte ih u fil i sve promešajte.
Fil rasporedite preko kore i ponovo poravnajte kašikom.
Dok pripremate drugi fil, stavite kalup sa čizkejkom u frižider.
Napravite i drugi fil tako što ćete iseći oljuštene breskve Stavite ih u šerpu, dodajte šećer, nalijte vodom i stavite na ringlu da provri. Kada proključa, kuvajte još pet minuta.
Potom sklonite sa ringle i izmiskajte.
Pripremite želatin i dodajte u vrelu smesu. Pomešajte i posudu sa filom stavite u drugu posudu u kojoj se nalazi hladna voda. Mešati fil sve dok ne postane mlak.
Potom završni sloj staviti preko čizkejka i vratiti u frižider da prenoći.
A onda uživati u osvežavajućem ukusu.