recept

Ovakvu još niste probali: Slasna ŠAMPITA S BRESKVAMA je jedino slatko osveženje koje vam treba ovog leta

0

Obavezno probajte ovo kremasto i voćno zadovoljstvo

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock
  • Sastojci

 

Za koru:

 

  • 7 žumanaca
  • 7 kašika šećera
  • 7 kašika mleka
  • 7 kašika brašna
  • 1 kesica praška za pecivo

 

Za fil:

 

  • 7 belanaca
  • 7 kašika šećera
  • pola kilograma bresaka


Za sirup:

 

  • 200 grama šećera
  • 100 mililitara vode

 

  • Priprema


Za koru umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte ostale sastojke i umutite kompaktnu smesu.

 

Sipajte je u veći pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Skuvajte šećer i vodu da dobijete sirup.

 

Umutite belanca, pa kada dobijete čvrst sneg, lagano sipajte sirup uz stalno mešanje. Iseckajte breskve što sitnije, pa ih dodajte u fil, promešajte, pa nafilujte koru. Stavite šampitu u frižider da se dobro ohladi i stegne.

 

 

makonda-tracker