Obavezno probajte ovo kremasto i voćno zadovoljstvo
- Sastojci
Za koru:
- 7 žumanaca
- 7 kašika šećera
- 7 kašika mleka
- 7 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za fil:
- 7 belanaca
- 7 kašika šećera
- pola kilograma bresaka
Za sirup:
- 200 grama šećera
- 100 mililitara vode
- Priprema
Za koru umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte ostale sastojke i umutite kompaktnu smesu.
Sipajte je u veći pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Skuvajte šećer i vodu da dobijete sirup.
Umutite belanca, pa kada dobijete čvrst sneg, lagano sipajte sirup uz stalno mešanje. Iseckajte breskve što sitnije, pa ih dodajte u fil, promešajte, pa nafilujte koru. Stavite šampitu u frižider da se dobro ohladi i stegne.
( Izvor: superrecepti.rs )