icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

topi se u ustima

Osvežavajuće slatko zadovoljstvo: PUNJENE BRESKVE, ukusnije i sočnije od svakog letnjeg kolača (RECEPT)

Podeli:

Umesto sladoleda i kremastih kolača, obavezno probajte ovu neobičnu poslasticu koje vam nikad neće biti dosta

foto: Youtube Printscreen,  Everyday Gourmet With Blakely
foto: Youtube Printscreen, Everyday Gourmet With Blakely

Mnogo je načina da se u pripremi letnjih kolača upotrebe breskve, a obično su one deo recepata za domaći sladoled, kremaste poslastice i kolače na bazi biskvita.


Međutim, punjene breskve su možda još i lepši način da se zasladite i osvežite tokom leta, a njihova priprema je vrlo jednostavna!


Sve što je potrebno jeste da pripremite kvalitetan fil i sjajan ukus je zagarantovan.


Sastojci:

 

 

  • 6 velikih bresaka
  • 100 grama mlevenih oraha
  • 3 kašike mlevenog keksa
  • 1 kašika meda
  • 2 kesice vanilin šećera
  • dve kašike orahovače
  • 3 kašike belog vina
  • rendana korica polovine jednog limuna
  • 1 kašičica cimeta
  • 50 grama putera
  • šlag

 

Breskve
foto: Shutterstock

Priprema


Odaberite najveće breskve koje možete da pronađete, i to neke najtvrđe. Dobro ih operite, pa pažljivo prepolovite i izvadite košticu.


Podmažite puterom vatrostalnu posudu, pa dodajte tri kašike belog vina. Preko toga poređajte polovine bresaka, okrenute unutrašnjošću nagore.


Za fil, pomešajte mlevene orahe i mleveni keks sa medom, pa dodajte rendanu koru limuna, vanilin šećer i orahovaču. Nakon što dobijete gustu smesu, dodajte još orahovače ako masa nije dovoljno tečna, ali pazite da ne preterate.


Napunite breskve filom, pa pecite 20 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni.


Kad se dobro ohladi, preko stavite šlag.

 

 

Inicijalizacija u toku...