Slatki dezert od mlevenog keksa, šlaga i bresaka koji ćete pripremiti brzo i jednostavno savršen je izbor za najtoplije dane
Po najvećim vrućinama omiljeni su kremasti i voćni kolači za koje ne morate da pečete koru, a ovaj je jedan od najpopularnijih.
Njegovu bazu čini keks, a na to se dodaju slojevi od šlaga, uz sočne i slatke seckane breskve, uvek kodlično rešenje kada želite da se osvežite tokom jula.
Najbolje od svega je što će vam ova poslastica trajati danima i zadržati pun i bogat ukus!
Sastojci:
- 300 grama šlaga
- 4 breskve
- 150 grama mlevenog keksa
- 200 grama keksa
- 300 ml mleka + 100 ml za umakanje
- čaša kisele pavlake
- 50 grama čokolade
Priprema
- Dobro umutite šlag s mlekom, pa tome dodajte kiselu pavlaku i nastavite da mutite. Podelite na dva dela.
- Zatiim 150 grama keksa umačite u mleko, pa ređajte po dnu pleha.
- Premažite jednom polovinom šlaga, u koju ste prethodno umešali 150 grama mlevenog keksa, i stavite u frižider da se stegne.
- Potom breskve oljuštite i iseckajte sitno, pa to poređajte preko sloja sa šlagom i mlevenim keksom.
- U drugi deo keksa ubacite sitno mrvljen keks i rendanu ili sitno seckanu čokoladu. Ovu smesu premažite preko bresaka.
- Ukrasite po ukusu: rendanom čokoladom, šarenim mrvicama, mlevenim keksom, kakaoom.
- Stavite u frižider da se stegne preko noći.
( Glossy )