Recept za proju koji se priprema za par minuta
Ovaj recept za proju ne može da vam ne uspe, možete ga izmeniti da bude i postan, a sigurno je da će vam se dopasti.
Gotovo svi volimo da jedemo domaću proju. Kada je mekana, nema joj ravne, a odlična je i sa sirom, slaninicom, mladim lukom ili bilo kojim slanim dodatkom koji će joj oplemeniti ukus.
Ovaj recept za proju možete modifikovati i da bude posna, a i tada će biti neodoljivo ukusna. Ovu smesu izlijte u pleh i pecite, a možete je peći u kalupu za mafine ili modlicama.
Ako ne jedete belo brašno, ukusna je i sa mešavinom heljdinog i speltinog, a mleko iz recepta možete zameniti jogurtom ili vodom, ili čak kombinovati sve troje.
Sastojci:
- 3 jaja
- šolja ulja (ili šolja istopljene masti)
- 3 šolje mleka (ili jogurt, ili voda)
- 3 šolje brašna (belog ili integralnog)
- 3 šolje kukuruznog brašna
- kašičica soli
- kašičica praška za pecivo
Priprema ne može biti jednostavnija.
Umutite sve sastojke. Izlijte u pleh ili kalup za mafine, pa pecite 40 minuta na 220 stepeni.
Pospite po želji susam po vrhu.