oprobani recept

Može i posna, može i s integralnim brašnom, a u svakoj verziji je PREUKUSNA: Domaća PROJA koju ćete praviti svaki dan

Recept za proju koji se priprema za par minuta

domaća proja po brzom i oprobanom receptufoto: Aleksandar Blanusa/Shutterstock

Ovaj recept za proju ne može da vam ne uspe, možete ga izmeniti da bude i postan, a sigurno je da će vam se dopasti. 

 

Gotovo svi volimo da jedemo domaću proju. Kada je mekana, nema joj ravne, a odlična je i sa sirom, slaninicom, mladim lukom ili bilo kojim slanim dodatkom koji će joj oplemeniti ukus.

 

Ovaj recept za proju možete modifikovati i da bude posna, a i tada će biti neodoljivo ukusna. Ovu smesu izlijte u pleh i pecite, a možete je peći u kalupu za mafine ili modlicama. 

 

 

Ako ne jedete belo brašno, ukusna je i sa mešavinom heljdinog i speltinog, a mleko iz recepta možete zameniti jogurtom ili vodom, ili čak kombinovati sve troje.

 

Sastojci:

 

  • 3 jaja
  • šolja ulja (ili šolja istopljene masti)
  • 3 šolje mleka (ili jogurt, ili voda)
  • 3 šolje brašna (belog ili integralnog)
  • 3 šolje kukuruznog brašna
  • kašičica soli
  • kašičica praška za pecivo

 

Priprema ne može biti jednostavnija.

Umutite sve sastojke. Izlijte u pleh ili kalup za mafine, pa pecite 40 minuta na 220 stepeni.

 

Pospite po želji susam po vrhu.