recept

Bez stajanja u kuhinji, za malo para i pravi se OČAS POSLA: Kremasta PUDING-TORTA idealna za letnje rođendane

0

Kremasta torta gotova za pola sata

kremasta torta gotova za pola sata
kremasta torta gotova za pola satafoto: Africa Studio/Shutterstock

Kada želite da se zasladite na brzinu, a ne provodi vam se vreme za šporetom, spremite kremastu puding-tortu brzinski i za malo novca! Dopašće se celoj porodici, dobićete pohvale, a sam trud koji ćete uložiti zaista nije veliki.

 

Pošto je izdašna, može čak poslužiti i kao dobra opcija za rođendan, ali i bilo kakav tip proslave.

 

Sastojci:

 

  • 6 jaja
  • prstohvat soli
  • 100 grama šećera + 150 grama šećera
  • 1 narandža
  • 100 grama brašna
  • vanilin šećera
  • 3 kašike gustina
  • 300g mleka
  • 2 kašike margarina/maslaca
  • slatka pavlaka

 

Priprema:


Najpre vam je potrebno 4 jaja. Odvojte belanca od žumanaca u dve posude. U odvojena belanca dodajte prstohvat soli, pa mutite. Dok mutite, dodajte 100 grama šećera. Umutite u čvrst šne. Dodajite jedno po jedno žumance (dodate 1 žumance, pa mutite i tako redom).

 

Ogulite koricu narandže i dodajte. Zatim dodajte prosejeanih 100 grama brašna, vanilin šećer i nešto žicom za mućenje promešajte do kompaktne smese. Stavite da se ispeče 30 minuta na 180 stepeni.

 

Sipajte u kalup s obručem.

 

Iscedite sok od narandže i procedite od pulpe. U drugu šerpicu sipajte 2 jaja i 150 grama šećera i žicom mutite. Dodajte 3 kašike gustina, pa opet mutite žicom. Dodajte 300g mleka i sok od narandže i opet mutite žicom, pa stavite da se kuva i mešajte dok se ne zgusne u puding.

 

Dodajte još dve kašike maslaca ili margarina. Ostavite da se ohladi. Pokrijte samolepljivom folijom koja prijanja uz puding da se ne stvori korica.

 

Pečen patišpanj izbodite na više mesta čačkalicom.

 

Izvadite ga iz obruča, izvrnite i presecite napola. Odsecite mu i vrh kako bi polovine bile jednako ravne.

 

pečeni patišpanj presecite napola
pečeni patišpanj presecite napolafoto: OlgaBombologna/Shutterstock

Slatku pavlaku umutite, pa u nju umešajte pola ohlađenog pudinga.

 

Pola patišpanja vratite u obruč, pa dodajte žuti fil, pa preko drugu polovinu patišpanja, pa mu dodajte žuto-beli fil. Vrh patišpanja koji se odsekli sameljite u secku, pa te mrvice pospite na vrh torte. 

 

Ostavite da se ohladi barem tri sata u frižideru.

 

 

makonda-tracker