Od jedne smese dobićete 36 preukusnih zalogaja.
I mirisom i ukusom krofne uvek vraćaju u detinjstvo.
Sa džemom, kremom ili pak nekim drugim nadevom, ovo pecivo je uvek savršen izbor, s kojim je teško ostati umeren.
Međutim, kod njih je uvek nezgodno jer je nekad naporno stajati pored šporeta i pržiti ih, a osim toga, rizikujemo da nam cela kuća danima miriše na njih.
Zato vam danas predstavljamo recept za američke krofnice iz rerne koje su sveukupne gotove za pola sata, a koje ukusom jednostavno mame na još.
Sastojci:
- 2/3 šolje brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice mlevenog muškatnog oraščića
- 1/8 kašičice soli
- 1/4 šolje mleka
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- 5 kašika otopljenog putera
- 1/3 šolje šećera
- 1 jaje
Za glazuru:
- 1/3 šolje šećera
- 1 kašičica mlevenog cimeta
Priprema:
Pre nego što krenete da spremate američke krofnice, uključite rernu da se zagreje na 180 stepeni i podmažite kalupe za krofnice ili stavite papiriće.
Potom napravite krofnice tako što ćete pomešate brašno, prašak za pecivo, muskatni orašćić i so.
U posebnoj posudi umešajte mleko i ekstrakt vanile, a u trećoj umutite puter i šećer dok ne dobije glatka i kremasta jaja, a potom dodati jaje.
U mešavinu sa brašnom dodajte postepeno mešavinu sa mleko, a potom i činiju sa puterom i sve mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Kašikom stavite testo kalupe za krofnice vodeći računa da svaki kalup bude 2/3 pun (jer će testo narasti).
Pecite u zagrejanoj rerni oko 10 do 12 minuta ili dok čačkalica koju stavite u krofnu ne bude potpuno "čista".
U međuvremenu napravite glazuru tako što ćete pomešati šećer i cimet zajedno u činiji, pa potom krofnice umešajte u nju i uživajte u ukusu.