Strelkinja Ivana Maksimović Anđušić podelila je recept za pistaći čizkejk sa belom čokoladom i malinom.
Čizkejk spada u najpopularnije dezerte na bazi sira i savršen je spoj voćnog ukusa, keksa i maskarponea.
Ovaj kolač ima bezbroj varijacija, a jednu od njih nam je pokazala Ivana Maksimović Anđušić, naša proslavljena sportiskinja podelivši recept na svom Instagram profilu.
Ona je početkom maja proslavila rođendan, a upravo je ovaj slatkiš napravila kao rođendansku tortu.
U pitanju je Pistaći čizkejk sa malinama i belom čokoladom.
Priprema:
Za biskvit:
- 300 gr mlevenog keksa
- 100gr margarina
- 150ml mleka
Za crveni fil
- 300gr malina
- 4 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 kašika limunovog soka
- 1 gustin
- 4 kašike vode
Pistać fil:
250gr maskarpone sira
200gr pistać krema
300ml slatke pavlake
2 kesice krem fixa
Beli sloj:
- 100 gr bele čokolade
- 50 gr slatke pavlake
- 1/2 kašičice kokosovog ulja
Priprema:
Biskvit napraviti tako što pomešate sve sastojke i napravite kompaktnu masu.
Stavite u kalup i kako je napisala naša poznata sportiskinja, posle svakog sloja stavite kalup u frižider dok pripremate sledeći.
Crveni fil napravite tako što dobro ukuvate sve sastojke
PIstać fil napravite tako što umutite maskarpone, pa pistać krem, pa dodate slatku pavlaku, a posebno umutite krem fiks, pa dodate masi.
Za beli fil otopite belu čokoladu, pa dodajte slatku pavlaku i kokosovo ulje.
Čizkejk ređate baš ovim redom: biskvit, crveni sloj, fil od pistaća i beli sloj.
- Gotov čizkejk ostaviti u frižideru minimum 3 sata, pa odozgo ukrasiti izmrvljenim pistaćima - dodaje Ivana.