Spoj keksa, voća i sira koji miluje nepc.
Čizkejk spada u najpopularnije dezerte na svetu na bazi sira.
Ovaj sočni kolač je savršen spoj sira, mekane koricie od keksa ili tankog biskvita i omiljenog voća.
U nastavku vam predstavljamo najbolji recept za čizkejk koji uspeva svima i koji ćete stalno spremati.
Sastojci:
Za koru
- 300 gr mlevenog keksa
- 5 kašika mleka
- 80 gr margarina
Beli fil:
- 450 gr sirnog namaza
- 1 kesica krem fiksa
- 2 vanilin šećera
- 1 kesica želatina
- 500 ml slatke pavlake
- 220gr šećera u prahu
Za voćni fil:
- 500 gr voća (po izboru - može šumski miks, jagode, višnje, maline)
- 100 ml vode
- 1 kesica želatina
- 50 ml vode
- 4 kašike šećera
Priprema:
Voće kuvati sa 100 ml vode i šećerom oko 10 minuta. Staviti kesicu želatina sa 50 ml vode da nabubri 10 minuta. Istopiti ga na blagoj vatri a potom ga dodati u gotovo voće. Ostavite da se prohladi.
Dok se voćni fil hladi, umutite 180 gr margarina sa mlevenim keksom i mlekom. Staviti u kalup i ostaviti u frižider da se stegne.
Umutiti slatku pavlaku i dodati krem fiks. U tu smesu se doda sirni namaz, anili šećer i šećer u prahu.
Želatin sa 50 ml vode ostaviti da nabubri 10 minuta, a zatim rastopiti na blagoj vatri.
U rastopljen želatin se doda malo bele smese, zatim se pomeša sa ostalom belom smesom i dobro se umuti mikserom.
Beli fil se stavi preko kore od mlevenog keksa,a voće se razlije preko belog fila.
Sve ovo staviti da stegne nekoliko sati pre sečenja, a najbolje je da prenoći u frižideru.