bez griže savesti

NAJBOLJI ČIZKEJK koji mami na još: Osvežavajući slatkiš bez pečenja za koji će vam svi tražiti recept

Spoj keksa, voća i sira koji miluje nepc.

Savršen spoj keksa, voća i sira.foto: Shutterstock/pilipphoto

Čizkejk spada u najpopularnije dezerte na svetu na bazi sira.

 

Ovaj sočni kolač je savršen spoj sira, mekane koricie od keksa ili tankog biskvita i omiljenog voća.

 

U nastavku vam predstavljamo najbolji recept za čizkejk koji uspeva svima i koji ćete stalno spremati.

 

Sastojci:

 

Za koru

 


Beli fil:

 

  • 450 gr sirnog namaza
  • 1 kesica krem fiksa
  • 2 vanilin šećera
  • 1 kesica želatina
  • 500 ml slatke pavlake
  •  220gr šećera u prahu

 

Za voćni fil:

 

  • 500 gr voća (po izboru - može šumski miks, jagode, višnje, maline)
  • 100 ml vode
  • 1 kesica želatina
  • 50 ml vode
  • 4 kašike šećera

 

Priprema:

 

Voće kuvati sa 100 ml vode i šećerom oko 10 minuta. Staviti kesicu želatina sa 50 ml vode da nabubri 10 minuta. Istopiti ga na blagoj vatri a potom ga dodati u gotovo voće. Ostavite da se prohladi.

 

Dok se voćni fil hladi, umutite 180 gr margarina sa mlevenim keksom i mlekom. Staviti u kalup i ostaviti u frižider da se stegne.

foto: Shutterstock / pilipphoto


Umutiti slatku pavlaku i dodati krem fiks. U tu smesu se doda sirni namaz, anili šećer i šećer u prahu.

 

Želatin sa 50 ml vode ostaviti da nabubri 10 minuta, a zatim rastopiti na blagoj vatri.

 

U rastopljen želatin se doda malo bele smese, zatim se pomeša sa ostalom belom smesom i dobro se umuti mikserom.

 

Beli fil se stavi preko kore od mlevenog keksa,a voće se razlije preko belog fila.

 

Sve ovo staviti da stegne nekoliko sati pre sečenja, a najbolje je da prenoći u frižideru.