Čizkejk je omiljena poslastica u toplim letnjim danima, još ako ne morate da uključujete rernu, onda je to savršen recept.
Čizkejk s malinama će biti vaš omiljeni kolač, sprema se za svega 15 minuta i toliko je jednostavan da ćete uživati u procesu pravljenja!
U vrelim letnjim danima hladne poslastice su prvo što želimo da vidimo, a ovaj čizkejk će vas, pored svega toga, osvojiti i specifičnom aromom koja je neodoljiva i jednom kad je probate, uvek ćete joj se vraćati.
Sastojci:
Za podlogu:
- 300 g mlevenog keksa
- 150 g maslaca
- 2 kašike mleka
- 2 kašike meda
Za krem:
- 500 g krem sira
- 250 g sirnog namaza
- 300 g bele čokolade
- 200 ml slatke pavlake
- 5 kašika šećera u prahu
- 1 čajna kašičica ekstrakta vanile
- 1 pakovanje želatina u prahu
Dodatak sveže ili smrznute maline
Priprema:
Pripremite podlogu od keksa koji ste prethodno usitnili. Maslac stavite u posudu na vatru i kada se potpuno otopi dodajte mleko i med pa sve dobro pomešajte. U to dodajte mleveni keks i dobro sjedinite smesu. Kalup obložite papirom za pečenje i smesu dobro utisnite u njega, potrudite se da površina bude ravna, pa nakon toga stavite smesu u frižider.
Pavlaku za šlag stavite na laganu vatru, a belu čokoladu iskidajte na manje komade. U pavlaku dodajte čokoladu i neprestano mešajte, a za to vreme dok se čokolada ne istopi, pripremite želatin. Kad želatin nabubri, dodajte ga čokoladi i pavlaci i mešajte dok se skroz ne otopi.
U dubokoj posudi umutite krem sir, sirni namaz, ekstrakt vanile i šećer u prahu. Po želji dodajte više ili manje šećera u prahu. Pomešajte smesu od sira i smesu od čokolade i nakratko ih pomešajte mikserom kako bi se lakše sjedinile. Smesu izlijte na podlogu od keksa i postavite maline kako želite.
Ostavite da se ohladi u frižideru na bar četiri sata i nakon toga uživajte u vašoj ledenoj poslastici!