ne dižu ruke

Ko je USPAVANI PRINC koji 18 godina nije video dan? Milijarde dolara mu ne pomažu, ali porodica ne gubi nadu

Nakon što je doživeo saobraćajnu nesreću, mladi princ našao se u vrlo teškom stanju, u kom je i 18 godina kasnije

Palata Al Masmak u Rijadu, u Saudijskoj Arabijifoto: Wang Dongzhen / Xinhua News / Profimedia

Saudijski princ Rima bint Talal podelio je prošlog maja na Tviteru fotografiju svog brata princa Al-Valida bin Haleda bint Talala, koji je na društvenim mrežama i u medijima poznatiji kao Uspavani princ.


Na fotografiji je pored Al-Valida stajao i njegov otac Haled bin Talal, koji odbija da da saglasnost da se isključe aparati koji održavaju njegovog sina u životu.


Neka ga bog izleči. Ljubavi moja, neka te Bog štiti – pisalo je u ovom tvitu, pisao je u maju 2022. portal The Kashmir Monitor.

U međuvremenu, ovaj tvit je obrisan.


Princ Al-Valid je u bolnici i na aparatima još od 2005. godine, kada je doživeo moždano krvarenje posle saobraćajne nesreće u Londonu, gde je mladić studirao na vojnoj akademiji.

 

Njegov otac, inače brat saudijskog milijardera Al-Valida bin Talala al Sauda, po kom je Uspavani princ i dobio ime, ne odustaje i dalje od pokušaja da izleči sina. On insistira da stanje njegovog sina nastavi da se prati, da princ ostane u životu i da lekari nastave da rade na tome da se on jednog dana probudi.

Članovi porodice povremeno na društvenim mrežama dele fotografije i snimke princa Al-Valida, a na jednom od njih vidi se ako on pomera prst nakon što mu se obrati tetka Nura.