tražićete još

Sočnija od mrsne, a brže se sprema: Posna SARMA SA ŠAMPINJONIMA koju ćete stalno praviti (RECEPT)

Posna sarma sa šampinjonima postaće vaše omiljeno jelo.

foto: Shutterstock/Kremena Ruseva

Trenutno je vreme Uskršnjeg posta, što sa sobom može da nosi neke izazove u pogledu hrane.

 

Nekad možda nećemo imati inspiraciju šta da spremamo iako je posna hrana veoma raznovrsna, a nekada će nam baš prijesti neko mrsno jelo koje obožavamo.

 

Ako ste ljubitelj sarme i mislite da posna sarma ne može nikako da bude ukusna, ovaj recept koji vam danas predstavljamo će vas razuveriti.

 

Osim toga što vam je potrebno svega nekoliko sastojaka, videćete da je posna sarma sa šampinjonima i više nego ukusna. Osim toga je veoma zasitna i držaće vas sitim satima.

 

Sastojci:

 

  • 20 listova kiselog kupusa
  • 500 gr šampinjona
  • 200 gr pirinča
  • 5 glavica crnog luka
  • ulje
  • biber
  • so

 

Priprema:

 

Prvo izdinstajte luk, pa dodajte šargarepu. Kada se izdinstaju luk i šargarepa, dodajte pečurke.

 

Nakon što su i one gotove, dodajte opran pirinač i dinstajte dok ne dobijete film.

 

Potom zavijajte sarme sa dobijenim filom, poređajte ih u šerpu i nalijte vodom tek toliko da ogreznu.

 

Kuvajte na laganoj vatri.

 

Isto tako, možete da poređate sarme u nauljenu tepsiju i da ih zapečete u rerni.