uživaćete u svakom zalogaju

Prebrinuli ste doručak ili večeru nekoliko dana: Recept za najukusnije POSNE PITULJICE koje ste ikad probali

0

Ako se suzdržite i ne pojedete sve pituljice odmah, biće sveže još nekoliko dana.

Od dva rolata dobićete 24 pituljice u kojima ćete uživati.
Od dva rolata dobićete 24 pituljice u kojima ćete uživati.foto: Shutterstock/nelea33

Vreme je Uskršnjeg posta, pa otuda možemo da upadnemo u zamku da ne znamo više šta da spremamo za jelo.

 

A daleko od toga da je posna hrana neinspirativna za pripremu. Naprotiv, postoji toliko varijacija i recepata koje možete da pripremite.

 

U nastavku vam predstavljamo recep za posne pituljice, koje ako ne pojedete odmah, mogu da budu sveže i po nekoliko dana.

Sastojci:

 

  • 1/2 kg kora za pitu,
  • 1 čaša kisele vode (od jogurta),
  • 1/2 čaše ulja
  • 300 gr kečapa
  • 300 gr tvrdog posnog sira,
  • 1 prašak za pecivo
  • origano
  • 200 gr mariniranih šampinjona

 

Priprema: 

 

Prvo sjedinite kiselu vodu, prašak za pecivo i ulje,a onda kore podelite na dva dela, kako biste na kraju dobili dva rolata. 

 

Svaku koru poprskajte mešavinom koju ste napravili, a svaku drugu ili treću koru (u zavisnosti od toga koliko kora imate ukupno) filujte prvo kečapom,pa sledeću posnim sirom, pa poslednju šampinjonima.

 

Preko pospite origanom i uvijte u rolat.

 

Ponovite postupak i sa drugim rolatom.

 

Stavite rolate u zamrzivač, a sat vremena pre pečenja izvadite da se malo opuste.

 

Iseckati na parčiće, stavite u podmazan pleh, pa premažite kečapom i rendanim posnim sirom.

 

Pecite 30 minuta na 200 stepeni. 

 

makonda-tracker