Ako se suzdržite i ne pojedete sve pituljice odmah, biće sveže još nekoliko dana.
Vreme je Uskršnjeg posta, pa otuda možemo da upadnemo u zamku da ne znamo više šta da spremamo za jelo.
A daleko od toga da je posna hrana neinspirativna za pripremu. Naprotiv, postoji toliko varijacija i recepata koje možete da pripremite.
U nastavku vam predstavljamo recep za posne pituljice, koje ako ne pojedete odmah, mogu da budu sveže i po nekoliko dana.
Sastojci:
- 1/2 kg kora za pitu,
- 1 čaša kisele vode (od jogurta),
- 1/2 čaše ulja
- 300 gr kečapa
- 300 gr tvrdog posnog sira,
- 1 prašak za pecivo
- origano
- 200 gr mariniranih šampinjona
Priprema:
Prvo sjedinite kiselu vodu, prašak za pecivo i ulje,a onda kore podelite na dva dela, kako biste na kraju dobili dva rolata.
Svaku koru poprskajte mešavinom koju ste napravili, a svaku drugu ili treću koru (u zavisnosti od toga koliko kora imate ukupno) filujte prvo kečapom,pa sledeću posnim sirom, pa poslednju šampinjonima.
Preko pospite origanom i uvijte u rolat.
Ponovite postupak i sa drugim rolatom.
Stavite rolate u zamrzivač, a sat vremena pre pečenja izvadite da se malo opuste.
Iseckati na parčiće, stavite u podmazan pleh, pa premažite kečapom i rendanim posnim sirom.
Pecite 30 minuta na 200 stepeni.