osvajaju na prvi zalogaj

Zasitne, zdrave i PREUKUSNE: Pljeskavice bez mesa i jaja koje ćete OBOŽAVATI (RECEPT)

0

Idealno je što mogu da se ispeku na dva načina.

Posne pljeskavice mogu da budu podjednako ukusne.
Posne pljeskavice mogu da budu podjednako ukusne.foto: Shuttersteock/Julie208

Ako pitate većinu Srba šta najviše vole da jedu kada su u pitanju specijaliteti od mesa, reći će vam pljeskavice

 

Ipak, i da ste naveći ljubitelj mesa koji postoji, ove posne pljeskavice će vam se dopasti, pa ćete ih, sigurni smo pripremati i van posta.

 

Kada postite na vodi, ove pljeskavite možete da ispečete u rerni na 180 stepeni oko pola sata. 

Sastojci:

 

  • 200 gr sojinih ljuspica
  • 150 g prezli
  • 3 kašike brašna
  • 50 gr lanenog semena
  • 2 šargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 krompir
  • pola kesice praška za pecivo
  • so, biber
  • aleva paprika
  • origano
  • bosiljak

 

Priprema: 

 

Pre svega, potopite sojine ljuspice u vodi da nabubre, a isto to uradite i sa lanenim semenom tako što ćete ih sipati u 50 ml vode i ostaviti ih tako pola sata.

 

Kada dobro ocedite sojine ljuspice, stavite ih u posudu gde ste prethodno stavili izrendan crni i beli luk, krompir i šargarepu

 

Potom dodajte brašno, prašak za pecivo i začine i tada dodajte i laneno seme sa sve vodom u kojem je stajala. 

 

Promešajte, a potom rukama pravite loptice od smese, pa ih spoljštite dlanom tako da dobijete oblik pljeskavice.

 

Pržite ih u ulju dok s obe strane ne porumene. Ili kao što smo već rekli, možete da ih pečete u rerni. 

 

makonda-tracker