PRSTE DA POLIŽEŠ

Natopljene SOČNIM SIRUPOM i gotove za pola sata: Mafin-baklave TAKO UKUSNE da ćete zaboraviti na sve stare recepte

Mafini na razne načine će uvek biti neprevaziđena poslastica koja se lako sprema i još lakše nestane sa stola.

Nesvakidašnje mafin-baklavefoto: Brent Hofacker/Shutterstock

Mafine možete praviti na hiljadu načina, možete čak i da izmislite recept, svakako nema greške. Koji god sastojak da dodate, on se uklapa, pa su upravo zbog toga omiljeni i onima koji prave, i onima koji ih jedu.

 

Od slanih i slatkih, prosto je nemoguće odlučiti se koji su ukusniji, a da li ste znali da možete napraviti savršene mafin-baklave? Oni se spremaju lakše od tradicionalne baklave, a ukus je možda čak i bolji.

 

Sastojci:

 

  • 200 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • ½ kašičice bikarbone sode
  • 2 jajeta
  • 250 ml mleka
  • 100 g margarina
  • 100 g seckanog oraha
  • 1 ½ kašičice cimeta
  • jezgra oraha za dekoraciju

 

Preliv:

 

  • 500 g šećera
  • 300 ml vode

 

foto: 4 PM production/Shutterstock

Priprema:

 

  • Prvo pomešajte margarin i jaja, pa u dobijenu smesu dodajte brašno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom. U to sipajte mleko i sve zajedno mutite mikserom. Na kraju, u smesu dodajte sitno seckane orahe i cimet ukoliko želite. 

 

  • Smesu izlijte u kalup i pecite oko pola sata na 200 stepeni.

 

  • Dok se peku, spremite šećer i vodu da se kuvaju, kada budu gotovi, svaki mafin prelijte ovim sirupom.