nema pranja gomile posuđa

Kad hoćete super poslasticu za 10 minuta napravite KOLAČ IZ FLAŠE: Brzinska poslastica bez pečenja je ČIST RAJ ZA NEPCA

0

Prilikom spremanja poslastica često iza nas ostane gomila prljavih sudova, ali sa ovim nećete imati ni jednu isprljanu posudu 

foto: Facebook Printscreen / tastemade
foto: Facebook Printscreen / tastemade

Istinski ljubitelji slatkiša dobro znaju da prilikom spremanja hrane nije potrebno uložiti samo napor tokom pripreme, već i nakon što se sve završi, jer često nakon toga ostane mnogo prljavih sudova.

 

I tako je bilo sve dok se na internetu nije pojavio najukusniji kolač koji ne samo da je kremast i ukusan, već vam je za njegovu pripremu potrebna samo jedna flaša, koju nakon pravljenja kolača jednostavno bacite. 

 

 

Sve što vam je za ovaj recept potrebno je:

 

  • prazna plastična flaša
  • 2 kesice šlaga 
  • maline (šaka, dve, ili neko drugo voće po izboru)
  • 1 čokoladni puding
  • čokoladni keks po želji 
  • 200 g čokolade za glazuru

 

Priprema:

 

Šlag umutite da bude čvst sa malo kisele vode. Flašu iscite na pola (kao što je prikazano u videu), pa deo umućenog šlaga namažite na unutrašnji deo flaše. Preko šlaga idu maline.

 

Ostatak šlaga podelite na dva dela i u jedan dodajte krem od malina, a u drugi čokoladni puding. Premažite preko šlaga jedno pa drugo, pa stavite čokoladne keksiće po želji.

Kremasti kolač iz flaše gotov za 10 minuta
Kremasti kolač iz flaše gotov za 10 minuta foto: Facebook Printscreen / tastemade

 

Stavite u zamrzivač na nekoliko sati, ako imate vremena što duže to bolje. Nakon što se stegne Ostavite da se hladi najmanje četiri sata, a zatim prebacite na rešetku i prelijte sa otopljenom čokoladnom kako bi se dobila glazura. 

 

Kad se ocedi stavite u frižider na kratko da se čokolada stegne i nakon toga kolač je spreman za serviranje. Detaljnu pripremu pogledajte u videu.

 

 

makonda-tracker