Ukoliko želite da svojim ukućanima pripremite slatkiš koji će ih oduševiti ova torta je pravi izbor
Vreme praznika i okupljanja porodice oko zajedničke trpeze zna da bude naporan posao, naročito ako volite da se na njoj nađu i slatke i slane pikanterije.
Ono što sve domaćice vole to je da gosti, ali i domaćini budu siti i zadovoljni, a to ćete postići samo ako im spremite ukusne pikanterije.
Osim mesa, salata, pikanterija od testa važno mesto na svakom prazničnom stolu zauzima i torta. Torta sedmo nebo se brzo pravi, nije vam potrebno neko veliko umeće, a toliko je kremasta i ukusna da će se svi oduševiti.
Potrebno je:
Za prvu koru:
- 8 belanca
- 100 g šećera
- 100 g kokosovog brašna
Za drugu koru:
- 8 belanaca
- 100 g šećera
- 100 g mlevenih oraha
Fil:
- 16 žumanca
- 1 l mleka
- 2 pudinga od vanile
- 7 kašika brašna
- 200 g šećera
- 250 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- 100 g seckanih oraha
- 100 g seckanih urmi
- 100 g čokolade
Priprema:
Kora 1:
Umutite belance i šećer sve dok ne postanu penasti. Kad se to lepo izmuti u gustu smesu dodajemo kokos.Staviti u pleh obložen pek papirom na 140 stepeni oko 30 - 40 minuta da se osuši. O
Kada je pečena izvaditi iz šporeta i podeliti koru na dva dela, tako da se dobiju dve kore.
Kora 2:
Postupak mućenja je isti kao i kod prve kore samo što se dodaju mleveni orasi umesto kokosa. Gotova kora isto se deli na dva dela.
Fil:
U šerpu sipajte 800 ml mleka da provri, a u preostalih 200 ml dodajemo pudinge, brašno i šećer. Kad mleko provri dodamo smesu od pudinga. Važno je da se tada smesa meša sve vreme kako se ne bi stvorile grudvice. Kad se zgusne skloniti sa šporet i čekati da se prohladi pa joj dodati umućen margarin sa prah šećerom.
Ovaj fil se deli na tri dela, a onda u prvi dodate seckane orahe, u drugi urme, a u treći otopljenu čokoladu.
Filovanje torte:
Kora od oraha - fil sa urmama - kora od kokosa - fil od čokolade - kora od oraha - fil od orahe - biskvit od kokos.
Tortu ukrasiti po želji, možete da stavite otopljenu čokoladu, fondan ili šlag.