MEKANA, MIRISNA

Idealna za početnike, JEFTINA, a IZDAŠNA: Sedmo nebo torta je kraljica među poslasticama, svi je OBOŽAVAJU (RECEPT)

Ukoliko želite da svojim ukućanima pripremite slatkiš koji će ih oduševiti ova torta je pravi izbor 

foto: Shutterstock / Mapa kulture

Vreme praznika i okupljanja porodice oko zajedničke trpeze zna da bude naporan posao, naročito ako volite da se na njoj nađu i slatke i slane pikanterije. 

 

Ono što sve domaćice vole to je da gosti, ali i domaćini budu siti i zadovoljni, a to ćete postići samo ako im spremite ukusne pikanterije.

 

Osim mesa, salata, pikanterija od testa važno mesto na svakom prazničnom stolu zauzima i torta. Torta sedmo nebo se brzo pravi, nije vam potrebno neko veliko umeće, a toliko je kremasta i ukusna da će se svi oduševiti.

 

 

Potrebno je: 

 

Za prvu koru:

 

  • 8 belanca
  • 100 g šećera
  • 100 g kokosovog brašna

 

Za drugu koru:

 

  • 8 belanaca
  • 100 g šećera
  • 100 g mlevenih oraha

 

foto: Scrumdiddlyumptious/YouTube Printscreen

 

Fil:

 

  • 16 žumanca
  • 1 l mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 7 kašika brašna
  • 200 g šećera
  • 250 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 100 g seckanih oraha
  • 100 g seckanih urmi
  • 100 g čokolade

 

Priprema:

 

Kora 1:

 

Umutite belance i šećer sve dok ne postanu penasti. Kad se to lepo izmuti u gustu smesu dodajemo kokos.Staviti u pleh obložen pek papirom na 140 stepeni oko 30 - 40 minuta da se osuši. O

 

Kada je pečena izvaditi iz šporeta i podeliti koru na dva dela, tako da se dobiju dve kore. 

 

 

Kora 2:

 

Postupak mućenja je isti kao i kod prve kore samo što se dodaju mleveni orasi umesto kokosa. Gotova kora isto se deli na dva dela.

 

Fil:

 

U šerpu sipajte 800 ml mleka da provri, a u preostalih 200 ml dodajemo pudinge, brašno i šećer. Kad mleko provri dodamo smesu od pudinga. Važno je da se tada smesa meša sve vreme kako se ne bi stvorile grudvice. Kad se zgusne skloniti sa šporet i čekati da se prohladi pa joj dodati umućen margarin sa prah šećerom. 

 

Fil za tortu foto: lecker mit Ann/YouTube

 

Ovaj fil se deli na tri dela, a onda u prvi dodate seckane orahe, u drugi urme, a u treći otopljenu čokoladu. 

 

Filovanje torte:

 

Kora od oraha - fil sa urmama - kora od kokosa - fil od čokolade - kora od oraha - fil od orahe - biskvit od kokos.

 

Tortu ukrasiti po želji, možete da stavite otopljenu čokoladu, fondan ili šlag.