Ako tragate za poslasticom kojom ćete se sladiti u novogodišnjoj noći ovo je pravi izbor za vas
Ljubitelji pravih domaćih torti dobro znaju da je za ukusnu poslasticu najvažnije imati kvalitetne sastojke, ali i recept koji je proveren i sa kojim nema greške.
Jedan takav sačuvali smo od zaborava i iz jedne sveske stare domaćice doneli pred vas.
Savršen spoj oraha, jaja i neodoljivog kremastog fila učiniće da ova torta postane jedna od onih zbog kojih se uvek iznova radujete praznicima.
Kako biste je napravili potrebni su vam sledeći sastojci:
Kora:
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 3 žumanceta
- 3 kašike oraha
- 4 kašike brašna
Priprema:
Umutiti belanca i šećer, pa postepeno dodavati žumance po žumance. U to dodati 3 kašike oraha i 4 kašike brašna.
Tako napraviti dve kore.
Fil:
- 6 žumanaca
- 6 kašika brašna
- pola litre mleka
- 2 vanilin šećera
- 1 margarin
- 150 g prah šećera
Priprema:
Umutiti žumanca sa kašikom brašna i sve to skuvati u pola litre mleka. U to staviti 2 kesice vanilinog šećera. Posebno umutiti jedan margarin sa 150 g prah šećera i sjediniti sa prohlađenim filom.
Ovu masu podeliti na dva dela. Ona ide u sredinu i odozgo.
I još:
- 100 g seckanih oraha
- 100 g suvog grožđa
- 100 g žele bombona
U jedan deo dodati 100 g seckanih oraha, 100 g suvog grožđa, 100 g žele bombona.
Filovati:
Kora, fil sa dodacima, kora, prazan fil... Po želji možete tortu premazati šlagom i ukrasiti po želji. Dekoracija je stvar vaše mašte, vremena i volje .