jednostavna, a tako neodoljiva

Kraljica novogodišnje trpeze koja mami ukusom: Torta RUSKA SALATA budi čula i mami na još (RECEPT)

Ako tragate za poslasticom kojom ćete se sladiti u novogodišnjoj noći ovo je pravi izbor za vas 

foto: Shutterstock / LALS STOCK

Ljubitelji pravih domaćih torti dobro znaju da je za ukusnu poslasticu najvažnije imati kvalitetne sastojke, ali i recept koji je proveren i sa kojim nema greške.

 

Jedan takav sačuvali smo od zaborava i iz jedne sveske stare domaćice doneli pred vas.

 

Savršen spoj oraha, jaja i neodoljivog kremastog fila učiniće da ova torta postane jedna od onih zbog kojih se uvek iznova radujete praznicima.

 

 

Kako biste je napravili potrebni su vam sledeći sastojci:

 

Kora:

 

  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera 
  • 3 žumanceta
  • 3 kašike oraha
  • 4 kašike brašna

 

Priprema:

 

Umutiti belanca i šećer, pa postepeno dodavati žumance po žumance. U to dodati 3 kašike oraha i 4 kašike brašna. 

 

Tako napraviti dve kore. 

 

foto: lecker mit Ann/YouTube

 

Fil:

 

  • 6 žumanaca
  • 6 kašika brašna
  • pola litre mleka
  • 2 vanilin šećera
  • 1 margarin
  • 150 g prah šećera

 

Priprema

 

Umutiti žumanca sa kašikom brašna i sve to skuvati u pola litre mleka. U to staviti 2 kesice vanilinog šećera. Posebno umutiti jedan margarin sa 150 g prah šećera i sjediniti sa prohlađenim filom.

 

Ovu masu podeliti na dva dela. Ona ide u sredinu i odozgo. 

 

foto: Shutterstock / Maria Popa Photo

 

I još:

 

  • 100 g seckanih oraha
  • 100  g suvog grožđa
  • 100 g žele bombona

 

U jedan deo dodati 100 g seckanih oraha, 100 g suvog grožđa, 100 g žele bombona.

 

Filovati:

 

Kora, fil sa dodacima, kora, prazan fil... Po želji možete tortu premazati šlagom i ukrasiti po želji. Dekoracija je stvar vaše mašte, vremena i volje .