icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept

Od natopljene kore do fila — sve je superukusno: Kremasta torta u 4 boje koja izgleda kao da ste je pravili SATIMA

Podeli:

Ako želite da isprobate novi recept za ukusnu tortu, isprobajte ovo malo savršenstvo sa dva fila i bojama koje se prelivaju 

foto: Youtube Printscreen/Cookrate-cakes
foto: Youtube Printscreen/Cookrate-cakes

Sastojci:

 

za koru

 

  • 4 jaja
  • 60 g šećera
  • 80 g brašna
  • 35 g kakaoa
  • 12 g praška za pecivo
  • 8 ml esencije ruma

 

za krem

 

  • 4 žumanca
  • 200 ml mleka
  • 200 g maslaca
  • 50 g šećera
  • 160 g šećera u prahu
  • 25 g brašna

 

za sirup

 

  • 80 ml vode
  • 50 g šećera
  • 10 ml esencije ruma

 

za dekoraciju

 

  • 300 ml šlag krema
  • 40 g šećera
  • 50 g čokolade

 

Priprema:

 

Za biskvit: Umutite kratko belanca, dodajte im šećer i nastavite da mutite. U drugoj posudi žicom sjedinite žumanca, vodu i rum. Dodajte u belanca i nastavite da mutite. Pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa dodajte u belanca i mutite dok se ne sjedini. Sipajte u namašćen kalup i pecite na 180°C oko 20 minuta.

 

Za sirup: Sipajte vodu, šećer i rum u šerpu. Kada krene da vri, sklonite sa šporeta i sirupom premažite biskvit.

 

Za fil: Žumanca umutite sa šećerom. Postepeno im dodajte šećer u prahu, mleko i brašno. Dobro umutite posle svakog dodavanja, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz konstatno mešanje. Umutite puter, pa postepeno dodajte u fil i mikserom sve dobro sjedinite. Sipajte fil preko kore.

 

Za dekoraciju: Umutite šlag sa šećerom. Premažite preko fila i stavite u frižider na 2 sata ili dok se fino ne stegne. Izrendajte čokoladu preko.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...