savršene

Najukusnije INTEGRALNE mekike BEZ KVASCA: Lako se prave, a testo može da stoji i do nekoliko dana u frižideru (RECEPT)

Ukoliko volite ukusne pikanterije od testa ovaj recept ćete odmah isprobati 

foto: Shutterstock / GK1982

Kada je testo u pitanju izbor recepata je ogroman, ali gotovo svaki od njih podrazumeva da se u testo dodaje kvasac.

 

Ukoliko ne želite da unosite ovu namirnicu, a ipak želite da uživate u savršenom ukusu najlepših zdravih mekika isprobaje ovaj recept i videćete - uživanje je zagarantovano. 

 

 

Sastojci:

 

 

foto: Shutterstock

 

Priprema:

 

Pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i postepeno sipajte mleko. Sjedinite smesu, pa sipajte ulje.

 

Umesite testo i pokrijte, pa ostavite 40 minuta. Testo zatim premesite, umotajte u providnu foliju, pa ostavite da odmori oko 2 sata na sobnoj temperaturi ili stavite u frižider preko noći.

 

Pre pečenja ga razoklagijajte i secite na kocke ili krugove i pecite u vrućem ulju. 

 

Ukoliko ne potrošite svo testo preostalu količinu možete staviti u kesu i u frižider i po potrebi izvaditi i pustiti da odstoji na sobnoj temperaturi, a onda peći.