neočekivano

Da li i vi oduvek GREŠITE kada pripremate kajganu? Ovo su tri stvari od kojih se kuvarima "diže kosa na glavi"

Jedno od omiljenih jela na svakoj trpezi su jaja pripremljena na mnogo načina

foto: Shutterstock / Karl Allgaeuer

Kajgana je jelo koje se gotovo svakog dana nalazi na trpezama ne samo u našoj zemlji, već i širom planete. 

 

Sprema se na mnogo različitih načina, a većina ljudi prilikom prirpeme kajgane greši zbog čega se ovom jelu menja ukus i tekstura.

 

 

Evo koje su tri najčešće greške prilikom spremanja kajgane:

 

 

Pečenje na najjačoj vatri 

 

Kajgana kao i mnoga druga jela mnogo će biti ukusnija ako je spremate na tihoj vatri. Ona se tada neće sasušiti, već će ostati kremasta i sočna. Ono što je važno jeste da ulje za prženje ugrejete na umerenoj temperaturi i da tek onda dodate jaja.

 

foto: Shutterstock/siamionau pavel

 

Jaja nikad ne mutite u tiganju

 

Umesto da jaja ulupate u tiganj, pa u njemu mutite uzmite malu činiju ili tanjir, umutite ih viljuškom i začinite. Tek nakon što se ulje zagreje spusti jaja u tiganj. 

 

Ne ostavljajte ih u tiganju

 

Nakon što ste ringlu isključili, jaja prebacite na tanjir. Najveća greška je ostaviti jaja u tiganju jer će se prepeći i postaće suva i tvrda.