Jedno od omiljenih jela na svakoj trpezi su jaja pripremljena na mnogo načina
Kajgana je jelo koje se gotovo svakog dana nalazi na trpezama ne samo u našoj zemlji, već i širom planete.
Sprema se na mnogo različitih načina, a većina ljudi prilikom prirpeme kajgane greši zbog čega se ovom jelu menja ukus i tekstura.
Evo koje su tri najčešće greške prilikom spremanja kajgane:
Pečenje na najjačoj vatri
Kajgana kao i mnoga druga jela mnogo će biti ukusnija ako je spremate na tihoj vatri. Ona se tada neće sasušiti, već će ostati kremasta i sočna. Ono što je važno jeste da ulje za prženje ugrejete na umerenoj temperaturi i da tek onda dodate jaja.
Jaja nikad ne mutite u tiganju
Umesto da jaja ulupate u tiganj, pa u njemu mutite uzmite malu činiju ili tanjir, umutite ih viljuškom i začinite. Tek nakon što se ulje zagreje spusti jaja u tiganj.
Ne ostavljajte ih u tiganju
Nakon što ste ringlu isključili, jaja prebacite na tanjir. Najveća greška je ostaviti jaja u tiganju jer će se prepeći i postaće suva i tvrda.