BRZO I LAKO, A PREUKUSNO

Kremasto, neodoljivo i bez jaja: Recept za ČOKOLADNU MUS-TORTU koja se pravi za 15 minuta će vas rashladiti ovog leta

Leto je i neophodan nam je unos ugljenih hidrata, ali najviše volimo ono što se najlakše sprema i pritom je ukusno.

foto: Youtube Printscreen

Čokoladni mus je nezaobilazna poslastica za vrele letnje dane, a još ako se sprema bez jaja i sa vrlo malo neophodnih sastojaka, onda ste definitivno pronašli omiljeni kolač za vas i vaše ukućane.

 

Ovaj mus će vas osvojiti svojom kremastom teksturom, ali i jednostavnošću, a sve to će zasladiti vaš nedeljni ručak.

Sastojci:

 

  • 1 šolja brašna
  • 2 kašike kakaa 
  • prašak za pecivo
  • soda bikarbona
  • šećer
  • ekstrakt vanile
  • ulje
  • pola šolje vode
  • šlag
  • šećer u prahu
  • crna čokolada

 

Priprema:

 

Pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Najbolje bi bilo da to sve stavite u cediljku i tako izmešate sastojke koji će propadati u činiju. U dobijeni prah dodajte šećer po ukusu i ekstrakt vanile, malo ulja i vode, pa sve zajedno pomešajte dok ne dobijete jedinstvenu smesu. 

 

Nauljite tiganj i preko stavite papir za pečenje, pa na njega sipajte smesu i ostavite na vrelu ringlu na osam do deset minuta.

 

Sačekajte da se ohladi i prstenom za tortu izvadite oblik. Pomešajte šlag i šećer u prahu, kao i dve kašike kakaa i sve zajedno mutite dok ne postane gusto. Prelijte kolač koji se nalazi u posebnom okviru i razmažite kako želite. Ostavite u frižideru bar jedan sat. Napravite preliv sa crnom čokoladom i prelijte mus, a po želji možete dodati i izrendanu čokoladu preko kao dekoraciju.

 

foto: Youtube Printscreen

Vaš savršeni kolač je spreman za posluženje!