Leto je i neophodan nam je unos ugljenih hidrata, ali najviše volimo ono što se najlakše sprema i pritom je ukusno.
Čokoladni mus je nezaobilazna poslastica za vrele letnje dane, a još ako se sprema bez jaja i sa vrlo malo neophodnih sastojaka, onda ste definitivno pronašli omiljeni kolač za vas i vaše ukućane.
Ovaj mus će vas osvojiti svojom kremastom teksturom, ali i jednostavnošću, a sve to će zasladiti vaš nedeljni ručak.
Sastojci:
- 1 šolja brašna
- 2 kašike kakaa
- prašak za pecivo
- soda bikarbona
- šećer
- ekstrakt vanile
- ulje
- pola šolje vode
- šlag
- šećer u prahu
- crna čokolada
Priprema:
Pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Najbolje bi bilo da to sve stavite u cediljku i tako izmešate sastojke koji će propadati u činiju. U dobijeni prah dodajte šećer po ukusu i ekstrakt vanile, malo ulja i vode, pa sve zajedno pomešajte dok ne dobijete jedinstvenu smesu.
Nauljite tiganj i preko stavite papir za pečenje, pa na njega sipajte smesu i ostavite na vrelu ringlu na osam do deset minuta.
Sačekajte da se ohladi i prstenom za tortu izvadite oblik. Pomešajte šlag i šećer u prahu, kao i dve kašike kakaa i sve zajedno mutite dok ne postane gusto. Prelijte kolač koji se nalazi u posebnom okviru i razmažite kako želite. Ostavite u frižideru bar jedan sat. Napravite preliv sa crnom čokoladom i prelijte mus, a po želji možete dodati i izrendanu čokoladu preko kao dekoraciju.
Vaš savršeni kolač je spreman za posluženje!