Brzi domaći slatkiš iz turske kuhinje za koji ne morate da uključujete rernu
Turska princeza jedan je od omiljenih kolača koji se pripremaju na brzinu i bez mnogo materijala i truda.
Najbolje od svega je što se njegova kora ne peče, prepun je sočnog šlaga koji mu daje kremastu tekturu, a ne sadrži ni gram šećera!
Sastojci:
- pakovanje tosta
- 2x100 grama šlag krema
- 1 čaša mleka
- 1 šaka suvih kajsija
- 1 čaša lešnika
- 1 šaka suvog grožđa
- 1 šaka badema
- puter za podmazivanje
Priprema
Umutite šlag s mlekom i ostavite da odstoji u frižideru pola sata.
Potom isecakajte i suvo grožđe, a lešnik i bademe usitnite u blenderu, ali ne previše. Sve to dodajte u ohlađen šlag.
Tostiran hleb izlomite na veće komade, pa i njega umutite u šlag, promešajte, pa dodajte prethodnu smesu.
Sve prebacite u kalup prethodno premazan puterom, pa poravnajte i stavite u frižider na najmanje 3-4 sata.
Potom izvadite kolač, preklopite kalup tacnom i okrenite tako da kolač prebacite na tacnu.
Potopite kajsije da odstoje u vrućoj vodi 15 minuta, pa ih prosušite papirnim ubrusom i iseckajte što sitnije. Ukrasite kolač kajsijama.