providno i smelo

Melanija se ne bi usudila ni u ludilu! Princeza Šarlin na prijemu kod pape u izdanju kakvo je STROGO ZABRANJENO

Jeste li znali da je supruga princa Alberta od Monaka jedna od samo sedmoro ljudi na planeti kojima je dopušteno da eksperimentišu sa stilom kada posećuju papu Franju?

foto: Massimiliano Migliorato / AFP / Profimedia

Princ Albert od Monaka i njegova supruga princeza Šarlin pre nekoliko dana su u Vatikanu imali zvaničnu i privatnu audijenciju kod pape Franje.


Nemali broj svetskih lidera i pripadnika kraljevskih porodica imao je čast da ih primi poglavar Rimokatoličke crkve, a uobičajeni protokol nalaže da dame u ovim prilikama budu odevene u crno. One posećuju papu u najskromnijim mogućim haljinama, nenametljivim modelima koji skrivaju veći deo tela, a nekada je bio obavezan veo, koji je proteklih godina ređe zastupljen.


Međutim, kada je u pitanju stil princeze Šarlin, žene koja se za jednog princa udala u — ni manje ni više — u plavom odelu, protokol i pravila nisu toliko važni.

 

Tako je Šarlin ponela čipkani crni veo, više kao detalj koji joj uokviruje lice nego s nekom drugom funkcijom, a odlučila se za, istina, crnu haljinu, ali model kakav definitivno ranije nije bio viđen u papinim prostorijama.


Princeza od Monaka odabrala je, naime, midi-haljinu A-kroja koja ističe struk i ima upečatljiv čamac-izrez, što znači da je Šarlin pokazala gola ramena. Da sve bude još interesantnije, suprgua princa Alberta se opredelila za model čiji su gornji deo i rukavi od poluprovidne crne tkanine, a čitava haljina ima nenametljivu i privlačnu teksturu.

 

FOTO: EPA-EFE/VATICAN MEDIA
FOTO: EPA-EFE/VATICAN MEDIA
FOTO: EPA-EFE/VATICAN MEDIA
FOTO: Massimiliano Migliorato / AFP / Profimedia
FOTO: EPA-EFE/VATICAN MEDIA

 

Svemu je dodala bež salonke s visokim štiklama, a nosila je ogrlicu s krupnim krstom.


Princeza Šarlin je, inače, rođena i odrasla u protestantskoj porodici, a u katoličanstvno je prešla u aprilu 2011. godine, pred udaju za princa Alberta. Tvrdila je da je odluku da postane katolkinja donela jer u veri pronašla snagu, a dodala je i da je to deo tradicije Albertove porodice Grimaldi.


Ovo, inače, nije prvi susret princeze Šarlin s papom — oni su se sastali u Vatikanu i 2016. godine, kada je Albertova izabranica stigla u potpuno beloj kombinaciji, budući da je ona jedna od samo sedam osoba kojima je dozvoljeno da nosi belu koju prilikom susreta s papom Franjom. Takođe, u belom se pojavila i na audijenciji kod pape Benedikta 2013. godine.

 

foto: EPA/VINCENZO PINTO / POOL