superkremasto

Zaslađuje, rashlađuje, a gotovo za 15 minuta! Voćni ČIZKEJK MAFINI koji se ne peku, a od njih miriše cela kuća (RECEPT)

Brzo letnje posluženje s voćem po izboru. Kora se ne peče, a ukus se ne zaboravlja!

foto: Rada Daisy/Shutterstock

Letnje temperature podrazumevaju hladne i kremaste dezerte, a još ako nema potrebe da se kore peku u rerni, u pitanju je idealan domaći slatkiš!

 

Ukoliko ste ljubitelj čizkejka, ova njegova mini-varijanta sigurno će vam se dopasti, a najbolje od svega je što možete da upotrebite bilo koje sitno bobičasto voće koje imate u kući.

 

Sastojci


Kora:

 

  • pakovanje keksa 
  • 50 grama putera
  • 1 kesica vanilin šećera


Fil:

 

  • 300 grama neutralnog krem-sira
  • 100 mililitara slatke pavlake
  • 150 grama šećera u prahu
  • 2 supene kašike limunovog soka
  • 1 kašika rendane kore limuna


Sirup:

 

  • 50 grama šećera u prahu
  • 200 grama sezonskog voća (maline, jagode, višnje, kupine, borovnice...)


Priprema


Keks ili izmrvite sitno ili sameljite, pa pomešajte s puterom i vanilin šećerom. Kad dobijete kompaktnu smesu, utisnite je u dno korpica za mafine.


U dubljoj činiji umutite krem-sir i šećer, pa dodajte limunov sok i koru. U odvojenoj posudi umutite pavlaku i pomešajte sa sirom. Sve pomešajte, pa prelijte preko kore od keksa u korpicam i stavite u frižider da se hladi.


Zatim iseckajte maline ili voće po izboru, pomešajte s dvema supenim kašikama šećera i stavite da se kuva. Kad se lepo zgusne, sklonite s vatre da se hladi. Kad se prohladi, prelijte preko sira i vratite u frižider.