Brzo letnje posluženje s voćem po izboru. Kora se ne peče, a ukus se ne zaboravlja!
Letnje temperature podrazumevaju hladne i kremaste dezerte, a još ako nema potrebe da se kore peku u rerni, u pitanju je idealan domaći slatkiš!
Ukoliko ste ljubitelj čizkejka, ova njegova mini-varijanta sigurno će vam se dopasti, a najbolje od svega je što možete da upotrebite bilo koje sitno bobičasto voće koje imate u kući.
Sastojci
Kora:
- pakovanje keksa
- 50 grama putera
- 1 kesica vanilin šećera
Fil:
- 300 grama neutralnog krem-sira
- 100 mililitara slatke pavlake
- 150 grama šećera u prahu
- 2 supene kašike limunovog soka
- 1 kašika rendane kore limuna
Sirup:
- 50 grama šećera u prahu
- 200 grama sezonskog voća (maline, jagode, višnje, kupine, borovnice...)
Priprema
Keks ili izmrvite sitno ili sameljite, pa pomešajte s puterom i vanilin šećerom. Kad dobijete kompaktnu smesu, utisnite je u dno korpica za mafine.
U dubljoj činiji umutite krem-sir i šećer, pa dodajte limunov sok i koru. U odvojenoj posudi umutite pavlaku i pomešajte sa sirom. Sve pomešajte, pa prelijte preko kore od keksa u korpicam i stavite u frižider da se hladi.
Zatim iseckajte maline ili voće po izboru, pomešajte s dvema supenim kašikama šećera i stavite da se kuva. Kad se lepo zgusne, sklonite s vatre da se hladi. Kad se prohladi, prelijte preko sira i vratite u frižider.