vrlo mirisno

Slatko pecivo kao IZ PEKARE: Pripremite zapečeni hleb sa voćem i njegov ukus će vas OBORITI S NOGU

0

Ako ste ikada poželeli da kod kuće imate hranu koja će da podseća na ovnu koju kupujete u obližnjoj radnji gde se prodaje već pripremljeno i ispečeno testo, onda je vreme da probate ovaj recept. 

foto: Shutterstock/Dmitry Lobanov
foto: Shutterstock/Dmitry Lobanov

Sastojci: 

 

  • 4 kašike brčkog jogurta
  • 1 jaje
  • 1 kašika meda
  • bobičasto voće po izboru (maline, kupine, borovnica...)
  • 6 kriški tost hleba

 

Priprema: 

 

Prvo je potrebno da u jednu posudu razbijete jaje i umutute ga. 

 

Nakon toga dodajte sastojak jedan za drugim odnosno, grčki jogurt, pa med i nastavite da mešate sve sastojke. Kada se potpuno sjedine vaš nadev je spreman. 

 

Vreme je da zagrejete rernu na 200 stepeni. 

 

Zatim obložite pleh papirom za pečenje, a nakon toga u njega poređajte kriške tost hleba. Svaku krišku malo udubite na srediti, jer ćete tu staviti pripremljen nadev. 

 

Nakon toga dodajte nadev u svaku krišku i pospite bobičasto voće po kriškama.

 

Stavite u zagrejanu pećnicu i pecite 10 minuta. 

 

Zatim je vreme da servirate vaše jelo, ali možete ga dodatno obogatiti kuglama sladoleda od vanile i topingom. 

 

Prijatno!

 

 

 

makonda-tracker