brz i lak recept

Potrebna su 3 MALA SASTOJKA i 15 minuta: Savršene špagete sa SPECIJALNOM AROMOM će učiniti vaš ručak NEZABORAVNIM

U vrelim letnjim danima nam se uglavnom ne jede teška hrana, a ni ne provode nam se sati pored šporeta.

foto: Shutterstock

Da li ste zamišljali gotov ručak za neverovatnih 15 minuta? Verovatno vam se čini nemoguće. 

 

Kada dođe leto svima nam najteže pada vreme provedeno u kuhinji za šporetom, pa bi nam dobro došao ručak na brzinu koji će nas istovremeno i zasititi, a i oduševiti ukućane svojim ukusom.

 

Potrebne su vam četiri stvari, beli luk, špagete, belo vino i maslinovo ulje.

 

Za početak iseckajte sitno beli luk i stavite da se prži u dosta maslinovog ulja, a za to vreme spremite špagete za kuvanje. Pazite da vam luk ne zagori i kada vidite da je pri kraju prženja, sipajte malo belog vina i pržite još malo dok ne ispari alkohol.

 

Skuvane špagete sipajte u tiganj sa belim lukom i dodajte još malo maslinovog ulja ako zatreba, pa promešajte smesu dok držite tiganj na vreloj ringli oko minut.

 

Po želji možete dodati parmezan i servirati porodici idealan nedeljni ručak koji je gotov za najviše 20 minuta.

 

Vaš specijalitet je spreman, belo vino je dalo poseban ukus celom ručku, ali na vama je da otkrijete sve čari ovog brzog obroka i ne pričajte nikome koliko lako se sprema.