icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT

Bogato, ukusno i brzo: Pijana torta sa višnjama će postati KRALJICA VAŠEG NEDELJNOG RUČKA

Podeli:

Volite kremaste i ukusne poslastice, a nemate baš mnogo vremena, ova torta je pravi izbor za vaš nedeljni ručak.

foto: margouillat photo/Shutterstock
foto: margouillat photo/Shutterstock

Pijana torta s višnjama će postati deo vašeg posebnog ručka, a dobra stvar je da vam uglavnom sve sastojke imate u kući.

 

Ova poslastica je dobila zanimljiv naziv zbog rakije višnjevače koja se dodaje u smesu i daje neverovatan ukus.

Sastojci:

 

Kore:

 

  • 6 jaja
  • 150 grama šećera
  • 120 grama brašna
  • 40 grama kakaoa
  • 120ml mleka
  • prašak za pecivo

 

Fil:

 

  • 700ml mleka
  • 2 pudinga od čokolade
  • 2 kašike griza
  • 150g šećera
  • 200g margarina
  • vanilin šećer
  • 300g višanja bez koštica
  • 6 kašika rakije višnjevače
  • 100g pečenih lešnika
  • 2 kesice šlag krema od čokolade

 

Priprema:

 

Čvrsto umutite belanca, a odvojeno žumanca sa šećerom u koja ćete umešati kakao, brašno i prašak za pecivo, dodajući malo mleka. Na kraju u tu smesu dodajte belanca i pecite tri kore od toga. Skuvajte puding sa mlekom, šećerom, vanilom i grizom, pa kad se ohladi dodajte umućeni margarin i podelite smesu na dve polovine.

 

U jedan deo smese stavite seckane lešnike, a u drugi višnje, a odvojeno umutite šlag krem. Svaku koru naprskajte višnjevačom, premažite tankim slojem šlag krema i dodajte fil sa višnjama. 

 

Drugu koru premažite šlag kremom i tu stranu stavite preko fila sa višnjama. Opet stranu kore premažite šlag kremom i nafilujte filom sa lešnicima, pa ponovite postupak. 

 

Ostavite tortu da se ohladi i nakon toga premažite preostalim šlagom.

 

 

Inicijalizacija u toku...