Volite kremaste i ukusne poslastice, a nemate baš mnogo vremena, ova torta je pravi izbor za vaš nedeljni ručak.
Pijana torta s višnjama će postati deo vašeg posebnog ručka, a dobra stvar je da vam uglavnom sve sastojke imate u kući.
Ova poslastica je dobila zanimljiv naziv zbog rakije višnjevače koja se dodaje u smesu i daje neverovatan ukus.
Sastojci:
Kore:
- 6 jaja
- 150 grama šećera
- 120 grama brašna
- 40 grama kakaoa
- 120ml mleka
- prašak za pecivo
Fil:
- 700ml mleka
- 2 pudinga od čokolade
- 2 kašike griza
- 150g šećera
- 200g margarina
- vanilin šećer
- 300g višanja bez koštica
- 6 kašika rakije višnjevače
- 100g pečenih lešnika
- 2 kesice šlag krema od čokolade
Priprema:
Čvrsto umutite belanca, a odvojeno žumanca sa šećerom u koja ćete umešati kakao, brašno i prašak za pecivo, dodajući malo mleka. Na kraju u tu smesu dodajte belanca i pecite tri kore od toga. Skuvajte puding sa mlekom, šećerom, vanilom i grizom, pa kad se ohladi dodajte umućeni margarin i podelite smesu na dve polovine.
U jedan deo smese stavite seckane lešnike, a u drugi višnje, a odvojeno umutite šlag krem. Svaku koru naprskajte višnjevačom, premažite tankim slojem šlag krema i dodajte fil sa višnjama.
Drugu koru premažite šlag kremom i tu stranu stavite preko fila sa višnjama. Opet stranu kore premažite šlag kremom i nafilujte filom sa lešnicima, pa ponovite postupak.
Ostavite tortu da se ohladi i nakon toga premažite preostalim šlagom.