Ako vam nedostaje ideja za lagani ručak na brzinu, savršeno začinjeni krompirići u slanini su pravi izbor
![foto: Shutterstock](/data/images/2020/04/23/11/290387_shutterstock-297805169_ff.jpg?ver=1653473945)
Mladi krompir je konačno stigao na pijace, pa će svaki ručak biti još ukusniji!
Postoji mnogo recepata za slastan ručak čiji je glavna zvezda sočni krompir koji se ne ljušti, a ukoliko ih urolate u slaninu i dodate pravi spoj začina — zagarantovani su nezaboravni zalogaji.
Sastojci:
- oko 700 grama mladih krompira
- kašika kima
- kašika peršuna
- 200 grama tanko sečene slanine
- so po želji
Priprema
Oljuštite i dobro operite krompiriće, a ako su nešto krupniji presecite ih na polovine ili četvrtine.
Pospite krompir kimom i kuvajte ga u slanoj vodi oko 25 minuta, zatim ga procedite i ostavite da se prohladi i prosuši. Kad ispari sva voda, urolajte krompiriće u slaninu, pričvrstite ih čačkalicom, pospite peršunom i pržite na puteru.