icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

PRSTE DA POLIŽEŠ

Uz ovaj recept dobićete TITULU NAJBOLJE DOMAĆICE: Napravite savršen džem od jagoda za MANJE OD SAT VREMENA

Ne postoji ništa slađe od džema namazanog na hleb, a  još ako je vaša poslastica od jagoda, onda je obrok savršen.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Džem je idealno rešenje i za doručak i za večeru, ali i za užinu. Deci je to često omiljena poslastica, a domaći džem je uvek u prednosti u odnosu na onaj kupljen u prodavnici.

 

Ako ste planirali da pravite ovaj slatkiš, a ne želite da izgubite mnogo vremena, onda je ovaj recept idealan za vas jer će vam uštedeti vreme, a učiniti istovremeno slatko zadovoljstvo.

 

Za 500 grama džema od jagoda potrebno vam je 1 kg očišćenih jagoda, 500 g šećera i sok od jednog limuna.

 

Priprema:

 

Očistite jagode i presecite ih na pola, pa stavite u šerpu za koju ste sigurno da joj dno neće zagoreti. Pospite šećer po jagodam i ostavite da stoji oko pola sata kako bi one pustile svoj sok. Ovo možete da uradite i veče pre, pa da jagode stoje tokom noći, to je još bolje. Kada počnete da ih kuvate, prvo ih blago izgnječite i držite ringlu na najjačem sve dok ne proključa.

 

Nakon toga, ostavite da se krčka na manjoj temepraturi oko sat vremena. Onog trenutka kada smesa prestane da peni, znači da je džem gotov. Podsećamo da tu penu morate konstantno da skidate. Kada je gotovo, skinite sa ringle i dodajte limun, pa malo promešajte. 

 

Džem od jagoda
foto: Profimedia

Pre nego pšto počnete da punite tegle, zagrejte ih u rerni na sto stepeni i džem sipajte dok je još vruć. Tek kada se potpuno ohlade onda možete vaš džem ostaviti na mračno i hladno mesto.

 

Požurite sa spremanjem i odmah otvorite svoju prvu teglu da uživate u letu i najslađem džemu od jagoda!