recept

Jedna od NAJBOLJIH verzija čuvenog slatkiša: Čizkejk s BELOM ČOKOLADOM je savršena poslastica bez pečenja i želatina

Ako volite čizkejk, obožavaćete ovu njegovu verziju s belom čokoladom...

foto: Printscreen

Fud-blogerka Eloiz podelila je na svom Instagram nalogu Fit waffle kitchen jedan recept koji je fenomenalna verzija čizkejka s belom čokoladom!

Ona koristi mleveni keks, maslac, krem ​​sir, šećer u prahu, slatku pavlaku i belu čokoladu kako bi napravila čizkejk koji će sigurno mnogi isprobati...

 

Naravno, nemojte zaboraviti ni savršene letnje poslastice, poput čizkejka s voćem i belom čokoladom ili mini-čizkejk iz čaše... Ili najjednostavniju keks tortu s belom čokoladom!

 

Sastojci:

 

Za koru:

 

  • 350 g mlevenog keksa
  • 175 g putera

 

Za fil:

 

  • 350 ml slatke pavlake
  • 250 g bele čokolade
  • 500 g neutralnog krem sira
  • 120 g šećera u prahu

 

Preliv:

 

  • 250 g bele čokolade
  • 200 ml slatke pavlake

 

Priprema:

 

Pomešajte mleveni keks i otopljeni puter da napravite koru. Potom, sipajte u kalup, prečnika 24 cm, i izravnajte koru.

 

Fil: U jednoj činiji umutite slatku pavlaku u gusti šlag, a u drugoj pomešajte krem sir zajedno sa šećerom u prahu i otopljenom belom čokoladom, pa sve zajedno sjedinite da dobijete jedinstvenu smesu. Nanesite preko kore pa kašikom poravnajte.

 

Ostavite u frižideru minimum 5 sati da se dobro stegne.

 

Preliv: Belu čokoladu otopite na pari, dodajte neumućenu pavlaku, pa sve mešajte da dobijete kremasti preliv. Preko ohlađene torte prelijte glazuru i poravnajte.