poći će vam voda na usta

Povrće i začini daju joj čudesan ukus: Aromatična piletina po meri cele porodice (RECEPT)

Toplo ili hladno, ovako pripremljeno pileće meso biće ručak iz snova za svakog člana domaćinstva, kao i odlična ideja ako vam u goste stižu gurmani

foto: Juliette Mages/Shutterstock

Sastojci:

 

 


Priprema


Stavite sitno seckane paprike, šargarepu, tikvicu i luk u podmazanu vatrostalnu posudu, pospite ruzmarinom, majčinom dušicom i mlevenim biberom, pa prelijte s malo maslinovog ulja. Sve tako pripremljeno pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni i pecite sve dok se karamelizuje.


Potom pospite pileće meso biberom u zrnu i pržite ga u dubokom tiganju. Kada bataci budu pri kraju, prebacite ih u vatrostalnu posudu, dobro promešajte s povrćem i ostavite da se peče još najmanje 15-20 minuta.