Toplo ili hladno, ovako pripremljeno pileće meso biće ručak iz snova za svakog člana domaćinstva, kao i odlična ideja ako vam u goste stižu gurmani
Sastojci:
- 4 bataka s karabatakom
- 2 glavice crnog luka srednje veličine
- maslinovo ulje
- 1 velika šargarepa
- 1 srednja tikvica
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 1 zelena paprika
- pola kašičice ruzmarina
- kašičica majčine dušice
- pola kašičice mlevenog bibera
- biber u zrnu po ukusu
Priprema
Stavite sitno seckane paprike, šargarepu, tikvicu i luk u podmazanu vatrostalnu posudu, pospite ruzmarinom, majčinom dušicom i mlevenim biberom, pa prelijte s malo maslinovog ulja. Sve tako pripremljeno pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni i pecite sve dok se karamelizuje.
Potom pospite pileće meso biberom u zrnu i pržite ga u dubokom tiganju. Kada bataci budu pri kraju, prebacite ih u vatrostalnu posudu, dobro promešajte s povrćem i ostavite da se peče još najmanje 15-20 minuta.
( Glossy )