Isprobajte ovaj brzi i ekonomični recept za zapečenu piletinu i krompir ― garantovano će vam se dopasti
Piletina i krompir su proverena i ukusna kombinacija za ručak! Pravimo ih na bezbroj različitih načina, a ako volite spoj ovih ukusa sa kačkavaljem, paradajzom i lukom, probajte ovaj jednostavan, jeftin i odličan recept.
Sastojci:
- 3 pileća filea
- 1 glavica luka
- maslinovo ulje
- 4 veća krompira
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 2 jaja
- so, biber
- provansalska mešavina začina
- začinska paprika
- kašičica karija
- 120 g kačkavalja (rendanog)
- 1 paradajz
Priprema:
Iseckajte luk i krompire. U pleh ili vatrostalnu činiju sipajte ulje, pa dodajte luk i krompire, posolite i pobiberite, pospite maslinovim uljem.
Pileći file nasecite na komadiće ili trakice, začinite solju, biberom i začinskom paprikom, pa poređajte preko krompira.
U posebnoj činiji razmutite jaja, pavlaku za kuvanje, posolite, dodajte kari, provansalske začine. Ovom smesom prelijte meso i krompir.
Pecite oko 40 minuta na 200 stepeni.
Kad je gotovo, pospite rendanim kačkavaljem i dodajte paradajz sečen na kolutove. Pecite još 10 minuta.
Uživajte u ukusnom ručku!