čini čuda za organizam

ISKORISTITE SVE NJEGOVE SUPERMOĆI: Crni luk je još zdraviji ako ga jedete BAŠ OVAKO

0

Crni luk ima antibakterijska dejstva, prava je bomba za imunitet, ali postaje još moćniji ako ga ispečete u rerni.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ovo povrće, kada se ispeče, može da posluži kao topla obloga koja će pomoći da rane brže zarastu, a na isti način možete da ga koristite i za lečenje akni – ispečen luk držite na koži 20 minuta dnevno, piše Mondo.


Hemoroidi, problem koji se sve češće javlja zbog svakodnevnog, višesatnog sedenja, takođe može da izleči ili barem ublaži pomoću luka. Obloge od pečenog luka dezinfikovaće oštećena kožna tkiva i pomoći da se brže obnove.

Redovno konzumiranje pečenog luka sjajna je i prevencija od dijabetesa, zahvaljujući sumporu i gvožđu, koji regulišu nivo glukoze u krvi i pomažu normalno funkcionisanje pankreasa i jetre.

 

Luk ispečen u rerni dobro deluje i na hipertenziju, pomaže čišćenje krvnih sudova i sprečava nagli porast krvnog pritiska.

 

 

makonda-tracker