savršenstvo

Omiljen svima u porodici: Recept za BUREK HARISA DŽINOVIĆA koji se topi pod nepcima i jede prstima, bez pribora

2

Ako želite zasitan obrok koji mami na još ovo je recept koji obavezno morate da isprobate 

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Pevač Haris Džinović i njegova supruga, kreatorka Melina Džinović godinama su bili u braku iz kojeg su dobili sina Kana Džinovića i ćerku Melinu Džinović, koji su već odrasli ljudi, koji pronalaze svoje mesto pod kapom Zemaljskom.

 

Nedavno je javnost potresla vest o tome da se poznati par razvodi, a i danas se često piše o svemu kroz šta je prošao par za samo nekoliko mesci. 

 

Haris je poznat po tome da je veliki gurman i nije krio da je on često u njihovoj kući spremao ukusne obroke, a jedan od omiljenih mu je bio i burek, koji je čak pravi u jednoj emisiji.

 

 

Ukoliko želite da isprobate recept po kojem je pevač pravio ovaj prepoznatljivi i veoma ukusni specijalitet pogledajte šta vam je potrebno, a onda prionite na posao i vrlo brzo će ukusni zalogaji biti pred vama. 

 

Potrebno je:

 

600g junećeg mlevenog mesa

100g juneće mlevene masnoće

2 glavice crnog luka 

300 g krompira

500 g kora za pitu (tankih)

50 ml ulja

50 ml vode

So po ukusu

Biber po ukusu

NAJUKUSNIJI BUREK PO RECEPTU HARIS DŽINOVIĆA
NAJUKUSNIJI BUREK PO RECEPTU HARIS DŽINOVIĆA foto: Shutterstock / MShev

Preliv:

 

200 g milerama

200 g grčkog jogurta

3 čena belg luka

 

Priprema:

 

Luk očistite i sitno iseckajte. Krompir isecite na kockice, pa dodajte mlevenom mesu koje ste pomešali sa masnoćom. Potom dodajte začine,  malo vode i dobro umesite da se sve sjedini.

 

Sledeći korak je filovanje kora i slaganje u pleh u kojem ćete peći burek, a koji ste prethodno dobro podmazali. Pripremljenu smesu stavite na početak svake kore, urolatajte je i taj postupak ponovite više puta, dok se ne potroši sva smesa iz posude. Poređane kore premažite uljem i pecite na 220 stepeni 20 do 25 minuta.

 

Za preliv je potrebno da se iseckam beli luk, doda se grčki jogurt i mileram, izmaša i to se dodajte preko bureka kad ga poslužite. Možete njime premazati ceo burek ili ostaviti sa strane da svako stavi sebi u tanjir koliko želi preliva.

 

Bonus video:

Haris o period nakon razvoda 

 

makonda-tracker