(recept)

Slatko, ukusno, a ne goji! Keto SLADOLED OD TIKVICA je jedina ledena poslastica koja vam treba ovog leta

0


Bili na keto dijeti ili ne, ova poslastica je zdrav dezert koji morate probati tokom sezone tikvica!

foto: Liudmyla Chuhunova/Shutterstock
foto: Liudmyla Chuhunova/Shutterstock

Keto dijeta jedan je od najpopularnijih režima ishrane proteklih godina, a to nije bez razloga — stručnjaci kažu da on daje brze i odlične rezultate.


Pri keto ishrani, najvažnije je ograničiti unos ugljenih hidrata na 20-30 grama dnevno i pratii listu dozvoljenih namirnica. Među omiljenima je svakako tikvica, koja je u ovo doba godine lako dostupna i vrlo povoljna, a može se pripremiti na bezbroj načina.

 

Međutim, mnogi je koriste za slane obroke, iako tikvica može da bude ključni sastojak mnogih poslastica! Ako već niste probali čokoladnu tortu s tikvicama, obavezno to promenite što pre, a ako vam je potreban slatkiš koji se priprema na brzinu i bez imalo muke, onda je keto sladoled od tikvica pravi izbor za vas.


Najvažnije je da umesto šećera koristite eritritol, prirodni zaslađivač koji se normalno nalazi u kruškama, grožđu i lubenicama, a može se pronaći izolovan u prodavnicama zdrave hrane.

 

tikvice, Tikvice
foto: Shutterstock

* Keto sladoled od tikvica *


Sastojci:

 

 

  • 1/4 šolje putera od kikirikija
  • 1,5 šolja iseckanih zamrznutih tikvica
  • 2,5 kašike kakaoa
  • 1 kašika eritritola
  • 1 kašičica ksantanske gume


Priprema


Ubacite sve sastojke u blender i blendajte sve dok ne dobijete smesu kremaste i glatke teksture. Ne dodajte ni mleko ni vodu — sva tečnost koja je neophodna već se nalazi u tikvicama!


Potom prelijte u činiju u kojoj ćete držati sladoled i stavite u zamrzivač. Trebalo bi da odstoji preko noći.

 

 

makonda-tracker