velika ljubav

U braku su bili 18 godina, zavoleli su se dok je još bila maloletna: Ko je prva supruga Marka Bulata?

0

Nekadašnji kralj splavova Marko Bulat često je u centru pažnje medija zbog problema koje ima u braku 

foto: Ana Paunković
foto: Ana Paunković

Popularni pevač Marko Bulat nekada je bio poznat po tome što je pravio neverovatne žurke na beogradskim splavovima.

 

Danas ga sve ređe spominjemo iz tog razloga, a u medijima se često piše o njegovom problematičnom braku sa suprugom Marijom.

 

 

Nedavno su mediji pisali o problemima koje njih dvoje imaju, a onda i o zdravstvenom problemu od kojeg ona boluje. 

 

Ono što retko ko zna jeste da je Marko Bulat pre Marije takođe bio u braku. Sa bivšom suprugom Majom, Bulat je proveo 18 godina, a u braku su bili 12. 

 

Njih dvoje su se upoznali dok je ona još bila maloletna.

 

- Imala sam 16 godina kada su me roditelji prvi put odveli u noćni izlazak na splav “Lukas”. Bila je racija, moj otac se našalio kako će policajcima reći da me ne poznaju jer sam maloletna, a tada je Marko izjavio da će on garantovati za mene. Oduševio me je i potpuno oborio s nogu tom rečenicom. Dve nedelje kasnije nabavila sam njegov broj i pozvala ga - pričala je Maja kako je započela njihova romansa davne 1993. godine.

 

Marko i Maja Bulat
foto: Dragan Kadić

 

To je bila ljubav na prvi pogled. Nakon šest godina zabavljanja odlučili su da stanu na ludi kamen. Ipak, i nakon mnogo godina Maja nije mogla da ostane u drugom stanju. Pokušavali su čak i vantelesnu oplodnju, ali nisu uspeli.

 

- Imala sam 25 godina kada sam krenula na preglede. Međutim, gde god da sam otišla, lekari su mi ponavljali: “Idi kući, opusti se, nije ti ništa. Mlada si i zdrava, desiće se. Realno, svi hormoni i testovi koje sam radila bili su u redu - ispričala je ona jednom prilikom. 

 

- Odlučili smo da ne gubimo vreme i 2006. smo se podvrgli vantelesnoj oplodnji. Međutim, sve se neuspešno završilo. Drugu smo pokušali šest meseci kasnije i zamrzli preostale oplođene jajne ćelije, ali i ona je propala. Poslednji put sam otišla 2008. godine ali kako, nažalost, ni tada nisam otala trudna, više nisam odlazila jer sam se malo razočarala. Odlučila sam da napravim pauzu, budući da ni ti hormoni koji se uzimaju tokom procesa vantelesne oplodnje nisu sasvim bezazleni.

 

Marko Bulat
foto: Damir Dervišagić

 

Posle izvesnog vremena Maja je saznala da ima Hašimoto tireoiditis, odnosno hronično autoimuno oboljenje štitne žlezde. To je bio razlog zbog čega nije mogla da ostane trudna.

 

Ipak, oni nisu želeli da odustanu, a tokom procesa vantelesne oplodnje, Marko je bio uz nju i pružao joj bezrezervnu podršku.

 

- Nisam gospodar svog života, već Gospod. On najbolje zna zbog čega je nešto baš tako. Ne razmišljam o tome. Postoji neko iznad mene ko sve to vrlo dobro zna. Ako je suđeno biće, ako nije, to je tako kako jeste - govorio je Marko Bulat.

 

Nakon toliko godina ljubavi 2012. godine su odlučili da se raziđu

 

makonda-tracker